300 γρ σελινόριζα
5 μέτριες πατάτες με τη φλούδα τους
6 μέτρια καρότα
1 κρεμμύδι τριμμένο σε λεπτό τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδου, τριμμένη
100ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα σε λεπτό τρίφτη
100 γρ ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
80 γρ βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι άσπρο
Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Καθαρίζετε και κόβετε τη σελινόριζα σε τέταρτα και στη συνέχεια κάθε τέταρτο σε φέτες. Βράζετε τις φέτες για 30’, τις στραγγίζετε και τις πολτοποιείτε στη μηχανή του πουρέ.
Στο μεταξύ τρίβετε τις φλούδες από τις πατάτες και τα καρότα με συρμάτινο σφουγγαράκι και τις πλένετε καλά. Τα βράζετε μαζί για 40’, αφαιρείτε τις φλούδες τους και τα πολτοποιείτε στη μηχανή του πουρέ.
Ανακατεύετε τα τυριά με την κρέμα γάλακτος και προσθέτετε στο μείγμα το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε κατόπιν τον πουρέ από τα τρία λαχανικά και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά. Λιώνετε το βούτυρο και περιχύνετε τον πουρέ. Ανακατεύετε πάλι και σερβίρετε.