για τη ζύμη κρουασάν
-1 ποτήρι γάλα χλιαρό
-1½ φλιτζ. (του ελληνικού καφέ) ελαιόλαδο
-1 αυγό ολόκληρο και 1 ασπράδι (τον κρόκο τον κρατάμε για το άλειμμα)
-1 κ.γ. κοφτό αλάτι
-1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
-2 φακελάκια μαγιά
-½ κιλό αλεύρι (και λίγο παραπάνω)
-¾ μαργαρίνη στο ταψί
για τη γέμιση
-400γρ. φέτα
-1 αυγό
-1 πιπεριά σε ψιλοκομμένα ζαράκια
-1 κ.σ. ρίγανη
-πιπέρι
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και μαζί με τη μαγιά τα βάζουμε σε λεκάνη. Ρίχνουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα μέσα στο αλεύρι με τη μαγιά. Ενώ ζυμώνουμε, προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και στο τέλος το γάλα χλιαρό (ελέγχουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ακόμη). Αφήνουμε για δεκαπέντε λεπτά τη ζύμη μας να φουσκώσει και ετοιμάζουμε τη γέμιση. Για τη γέμιση λιώνουμε με πηρούνι τη φέτα και την ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Πλάθουμε σε 6 ή 7 μπάλες τη ζύμη και ρίχνουμε τη μισή ποσότητα της μαργαρίνης στο ταψί σε μικρά κομματάκια. Ανοίγουμε κάθε μπάλα και την κόβουμε σε 8 τρίγωνα. Βάζουμε λίγη από τη γέμιση τυλίγουμε και αλείφουμε με αυγό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τις υπόλοιπες μπάλες. Θα γεμίσουμε 2 ταψιά. Ψήνουμε στους 180οC μέχρι να ροδίσουν.