Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κρουασάν με τυρί

Κρουασάν με τυρί

0
krouasanakia

για τη ζύμη κρουασάν

-1 ποτήρι γάλα χλιαρό

-1½ φλιτζ. (του ελληνικού καφέ) ελαιόλαδο

-1 αυγό ολόκληρο και 1 ασπράδι (τον κρόκο τον κρατάμε για το άλειμμα)

-1 κ.γ. κοφτό αλάτι

-1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη

-2 φακελάκια μαγιά

-½ κιλό αλεύρι (και λίγο παραπάνω)

-¾ μαργαρίνη στο ταψί

για τη γέμιση

-400γρ. φέτα

-1 αυγό

-1 πιπεριά σε ψιλοκομμένα ζαράκια

-1 κ.σ. ρίγανη

-πιπέρι

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και μαζί με τη μαγιά τα βάζουμε σε λεκάνη. Ρίχνουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα μέσα στο αλεύρι με τη μαγιά. Ενώ ζυμώνουμε, προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και στο τέλος το γάλα χλιαρό (ελέγχουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ακόμη). Αφήνουμε για δεκαπέντε λεπτά τη ζύμη μας να φουσκώσει και ετοιμάζουμε τη γέμιση. Για τη γέμιση λιώνουμε με πηρούνι τη φέτα και την ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

Πλάθουμε σε 6 ή 7 μπάλες τη ζύμη και ρίχνουμε τη μισή ποσότητα της μαργαρίνης στο ταψί σε μικρά κομματάκια. Ανοίγουμε κάθε μπάλα και την κόβουμε σε 8 τρίγωνα. Βάζουμε λίγη από τη γέμιση τυλίγουμε και αλείφουμε με αυγό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τις υπόλοιπες μπάλες. Θα γεμίσουμε 2 ταψιά. Ψήνουμε στους 180οC μέχρι να ροδίσουν.

  • Ελιόπιτα κέικ

      -4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις -1 ποτήρι ελαιόλαδο -3 κ.γ. baking powder -1…
  • Ελιόπιτα κέικ

      -4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις -1 ποτήρι ελαιόλαδο -3 κ.γ. baking powder -1…
  • Κανελόπιτα νηστίσιμη

    1 κούπα λάδι, ελαφρύ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο 1 κούπα ζάχαρη 1 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι Το ξύ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κατσικάκι γεμιστό στο φούρνο

-1 ολόκληρο κατσικάκι γάλακτος, βάρους έως 9-10 κιλών (ζητάμε από τον κρεοπώλη να το «σπάσ…