Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολύ κακό και χωρίς ουσία για την διαδικασία!

Πολύ κακό και χωρίς ουσία για την διαδικασία!

0

Αντεγκλήσεις στην Οικονομική Επιτροπή για τα Ελευθέρια και τις έξτρα δαπάνες λόγω καιρού και για τις μετακινήσεις της ομάδας εργασίας για τις open days” στις Βρυξέλλες

 

Ενστάσεις Δημαρχόπουλου για την μίσθωση εξέδρας, την αγορά ομπρελών και το γεύμα! Καταψήφισε την δαπάνη.  Καθυστερεί η μελέτη της Πεζογέφυρας των Κιμμερίων

 

 

Επί της διαδικασίας και όχι επί της …ουσίας ήταν οι ενστάσεις που προκάλεσαν εντάσεις στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπή το μεσημέρι της Τρίτης 1 Οκτωβρίου. Πρωταγωνιστής ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Πρότυπο» κ. Χ. Δημαρχόπουλος ο οποίος …άστραψε και βρόντηξε για το έξτρα ποσό των 15.000 ευρώ που ήρθε προς έγκριση και αφορά προβλεπόμενες  δαπάνες εξαιτίας του κακού μας του καιρού την μέρα των Ελευθερίων!

Ποιες …”open days”;

Δέκα στο σύνολό τους τα θέματα στην ημερήσια διάταξη αλλά το μεγάλο …νταβαντούρι έγινε στα 2 εκτός που εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος κ. Φανουράκης και αφορούσαν το μεν πρώτο την έγκριση εξόδων μετακίνησης της ομάδας εργασίας που αποτελείται από έναν αιρετό, 2 υπαλλήλους και ένα πολίτη και που έχει συσταθεί με απόφαση του δημάρχου κ. Τσέπελη για να εκπροσωπήσει τον δήμο στις ενημερωτικές εκδηλώσεις  Open Days της Ε.Ε. που θα πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλλες από τις 7 – 10 – Οκτωβρίου.  Το θέμα ήρθε με την μορφή του κατεπείγοντος καθόσον πιέζει ο χρόνος ενώ ήταν στην ημερήσια διάταξη των θεμάτων του δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευή που αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας. Κατά τη συζήτηση ο κ. Δημαρχόπουλος υποστήριξε ότι δεν τηρείται η διαδικασία και ότι αυτό το θέμα πρέπει να έχει απόφαση δημοτικού συμβουλίου, το οποίο και θα ορίσει και την ομάδα εργασίας.

Ο κ. Τσέπελης και ο κ. Φανουράκης υποστήριξαν ότι αυτό δεν είναι απαραίτητο και ότι δεν μπορεί ο δήμος να χάσει αυτές τις εκδηλώσεις που γίνονται για ενημέρωση πάνω στα προγράμματα  που τρέχουν στην Ε.Ε. περιμένοντας το επόμενο δημοτικό συμβούλιο: «Θεωρούμε αυτονόητη την εκπροσώπησή μας εκεί»,  τόνισε ο δήμαρχος Ξάνθης. Την ίδια άποψη είχε και ο κ. Παπαχρόνης που στράφηκε στον κ. Δημαρχόπουλο που επέμεινε ότι πρέπει να υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου: «Ο δήμος δεν έχει πάει άλλη φορά . Τι προσπαθείτε να κάνετε να μην πάει η αποστολή;», είπε. Ωστόσο δεν τον έπεισε. Η παράταξη Δημαρχόπουλου καταψήφισε το θέμα με την αιτιολογία ότι δεν έχει απόφαση Δ.Σ. και ότι η δαπάνη μετακίνησης είναι μη νόμιμη.

Όταν βλέπεις την διαδικασία και χάνεις την ουσία

Το δεύτερο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης ήρθε επίσης ως κατεπείγον και αφορούσε έγκριση δαπάνης 15.000 ευρώ για τα Ελευθέρια. Όπως διευκρίνισε ο κ. Φανουράκης που ειδίκευσε και τη δαπάνη τα έξτρα έξοδα προέκυψαν από την πρόβλεψη για έκτακτες καιρικές συνθήκες  ανήμερα των Ελευθερίων. Έτσι οι δαπάνες αφορά την μίσθωση εξέδρας για να μεταφερθεί η συναυλία Σπανουδάκη στο Αμοιρίδιο σε περίπτωση βροχής, 15 ομπρέλες για το ΠτΔ και τους καλεσμένους, κόκκινο χαλί μπροστά από το ρολόι και αύξηση των καλεσμένων σε 92 από 67 άτομα που θα παρακαθίσουν στο γεύμα προς τιμή του Προέδρου στην Λέσχη Αξιωματικών. Όπως έγινε γνωστό το γεύμα θα κοστίσει  5.000 ευρώ  στο δήμο ενώ ο Στρατός θα παραχωρήσει μόνο την Λέσχη. Τις αντιρρήσεις του εξέφρασε ο κ. Δημαρχόπουλος γιατί όπως είπε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος τον διαβεβαίωσε ότι η συνολική δαπάνη για τα Ελευθέρια δεν θα ξεπεράσει τις 42.000 και τώρα ζητάει και έγκριση για άλλα 15.000 ευρώ. Είπε επίσης ότι επί των ημερών του ο δήμος δεν είχε μισθώσει ποτέ εξέδρα και ότι δεν βρίσκει την αναγκαιότητα να αγοραστούν ομπρέλες και διάδρομοι! Το θέμα με την εξέδρα προκάλεσε την έκρηξη του Μ. Φανουράκη που πήρε το λόγο και του υπενθύμισε ότι επί των ημερών του ο δήμος νοίκιασε και εξέδρα από την Δράμα αλλά και  συνεργείο για 8.000 ευρώ για να τοποθετήσει και να την ξεστήσει και τον κατηγόρησε ότι  είχε υποχρέωση από τι 1/1/2019 να μεριμνήσει για την οργάνωση των Ελευθερίων έκανε μόνο ένα Λεύκωμα και 1.000 καρφίτσες! «Είμαστε υποχρεωμένοι να μην εκθέσουμε το δήμο μας για τα λάθη που κάνατε από την ανικανότητά σας να οργανώσετε τα Ελευθέρια», κατέληξε ο κ. Φανουράκης.  Ο κ. Δημαρχόπουλος του είπε ότι «Ως τι απαντάς κ. Φανουράκη» και τότε πήρε τον λόγο ο δήμαρχος και του έπε: Εσείς λειτουργούσατε  όπως θέλατε επί των ημερών σας. Στη δική μου θητεία οι συνάδελφοι που έχουν το δικαίωμα να απαντούν αρκεί να είναι τεκμηριωμένες οι απαντήσεις τους. Κάντε σχόλια για τις ομπρέλες αυτή είναι μιζέρια Είχατε χρόνο να οργανώσετε τα Ελευθέρια και δεν το κάνατε». Ο κ. Φανουράκης τον κατηγόρησε ότι στήνει σώου για φιλικά του ΜΜΕ ενώ ο κ. Ζερενίδης του είπε: «Επί της ουσίας κ. Δημαρχόπουλε δεν λέτε τίποτε μόνο για τη διαδικασία μιλάτε όσες φορές σας έχω ακούσει». Η συζήτηση έληξε με την καταψήφιση της παράταξης Δημαρχόπουλου και την παρατήρηση από μέρους του: «Θα είμαστε θετικοί μόνο όταν τηρείται τη διαδικασία»!

Καθυστερεί η μελέτη της Πεζογέφυρας των Κιμμερίων

Το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη αφορούσε ένα αίτημα της αναδόχου εταιρείας που πήρε την δημοπρασία μετά από διαγωνισμό και εκπονεί την μελέτη της πεζογέφυρας των Κιμμερίων. Όπως διευκρίνισε ο εισηγητής αντιδήμαρχος κ. Ζερενίδης η εταιρεία ζητά να εγκρίνουμε την αντικατάσταση της περιβαλλοντολόγου η οποία έχει φύγει από την χώρα και προτείνει μάλιστα και με ποιον θα αντικατασταθεί. Μετά από διευκρινιστικές ερωτήσεις του κ. Δημαρχόπουλου και του κ. Παπαχρόνη έγινε γνωστό ότι η εταιρεία έχει πάρει παράταση για την παράδοση της μελέτης καθώς το χρονοδιάγραμμα έληγε τον Ιούλιο και πως εντός των ημερών λήγει και η παράταση και πως θα ζητήσει και νέα παράταση που είναι υποχρεωμένος να εγκρίνει  ο δήμος. Επίσης αναφέρθηκε πως η μελέτη καθυστέρησε καθώς προέκυψαν διάφορα ζητήματα με την γεωτεχνική μελέτη που άλλαξαν τα σχέδια θεμελίωσης αλλά και  θέματα όπως με τους δύο αγωγούς της ΔΕΥΑΞ. Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα.

Τα αδρανή υλικά και η …αδράνεια του κ. Παπαδόπουλου

Το 4ο θέμα αφορούσε διακήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια αδρανών υλικών κάτι που όπως ειπώθηκε από τον κ. Ζερενίδη γίνεται για πρώτη φορά ενώ ο κ. Κυριάκος Παπαδόπουλος προσπαθεί από το 2010 να κινήσει τη διαδικασία. Ο ίδιος δικαιολογήθηκε ότι μπορεί να μην το κατάφερε αλλά  κατέγραψε τις ανάγκες του δήμου. Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα όπως και το θέμα που αφορούσε επέκταση ΦΟΠ για παροχή ηλεκτροφωτισμού σε 17 κολώνες στο Δροσερό μετά από αίτημα του δημοτικού συμβούλου κ. Φερντούν.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογές στη Ρωσία: Επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό άνω του 87% – Η Δύση αμφισβητεί το αποτέλεσμα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία ως πρόεδρος της Ρωσίας με το 87,34% των ψήφω…