Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κριτσίνια με ελαιόλαδο, ντομάτα και ηλιόσπορο

Κριτσίνια με ελαιόλαδο, ντομάτα και ηλιόσπορο

0

– 2 ντομάτες μέτριες, πολτοποιημένες

– 150 γρ. ηλιόσπορος

– 1 φλιτζ. ελαιόλαδο

– 600 – 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

– 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

– 2 κουτ. γλυκού αλάτι

Ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά στον κάδο του μίξερ. Ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.

Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Στρώνουμε με λαδόκολλα μια μεγάλη λαμαρίνα.

Εναλλακτικά, τη βουτυρώνουμε. Πλάθουμε με τη ζύμη λεπτά κορδόνια, τα οποία αραδιάζουμε στη λαμαρίνα.

Αφήνουμε μια σχετική απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.

Ψήνουμε τα κριτσίνια στον αέρα για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Αντί για ντομάτες, μπορούμε να βάλουμε 250-300 γρ.

  • patatopita-melitzana

    Πατατόπιτα με μελιτζάνες

    1 φύλλο σφολιάτας 1 κρεμμύδι 1 πράσο αλάτι πιπέρι 2 κ.σ. θυμάρι 2 σκ. σκόρδο 1 μελιτζάνα 6…
  • Ρολάκια τυριού

      -550 γρ αλεύρι -1 πακέτο ξηρή μαγιά -1 κουτ αλάτι -1 κουτ ζάχαρη -2 αυγά -250 ml. γ…
  • Σταφυλόπιτα

    -200 γρ αλεύρι -150 γρ τυρί κότατζ -50 γρ ζάχαρη -1 αυγό -6 κ.σ. μεγάλο. φυτικό λάδι -2 κο…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καραμελωμένο κέικ μπανόφι

-3 αυγά -1 ποτήρι καστανή ζάχαρη -1 ποτήρι ηλιέλαιο -1 ποτήρι γάλα -2 κτγ. μπέικιν πάουντε…