Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φασόλια Χάντρες με Γλυκοπατάτα

Φασόλια Χάντρες με Γλυκοπατάτα

0

-1/4 κούπας ελαιόλαδο

-1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο

-1 πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια

-1 μέτριο καρότο σε κυβάκια

-1 γλυκοπατάτα σε κυβάκια

-1/2 κιλό φασόλια χάντρες borlotti (φρέσκα ή κατεψυγμένα)

-1 κούπα συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (pasata)

-1 1/2 κούπα φιλτραρισμένο νερό

-1 κ.γ. ανθό αλατιού

-1/2 κ.γ. κουρκουμά

-1/2 κ.γ. γλυκειά πάπρικαπιπέρι καγιέν (κατά βούληση)

-φρεσκοτριμμένο πιπέρι

-2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

-1/2 κούπα μαϊδανό ψιλοκομμένο

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα. Σοτάρετε το κρεμμύδι για 1 λεπτό. Προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε. Προσθέστε την πιπεριά, το καρότο, την γλυκοπατάτα και το φασόλια και ανακατέψτε για 1 λεπτό.  Προσθέστε τη ντομάτα και το νερό. Εάν χρειαστεί και άλλο νερό προσθέστε τόσο, ούτως ώστε να καλύπτονται τα φασόλια.  Ρίξτε το αλάτι και τα καρυκεύματα, σκεπάστε και σιγοβράστε για περίπου 60 λεπτά. Κατεβάστε το φαγητό από τη φωτιά και προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • vlita pligouri

    Βλίτα γιαχνί με πλιγούρι

    -1½ κιλό βλίτα -1 φλιτζάνι πλιγούρι ή ξινόχοντρο -1 φλιτζάνι ελαιόλαδο -1 κρεμμύδι μικρό, …
  • Στριφτόπιτες με χόρτα

      Ζύμη 950 γρ. αλεύρι για πίτες 500 γρ.νερο 1 κουταλάκι αλάτι 1 κουταλάκι ελαιόλαδο 1…
  • Πίτσα κέικ

    Για τη ζύμη -600 γρ. σκληρό αλεύρι γ.ο.χ. -360 ml νερό -5 γρ. ξερή μαγιά -2 κ.σ. ελαιόλαδο…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βλίτα γιαχνί με πλιγούρι

-1½ κιλό βλίτα -1 φλιτζάνι πλιγούρι ή ξινόχοντρο -1 φλιτζάνι ελαιόλαδο -1 κρεμμύδι μικρό, …