-1/4 κούπας ελαιόλαδο
-1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
-1 πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια
-1 μέτριο καρότο σε κυβάκια
-1 γλυκοπατάτα σε κυβάκια
-1/2 κιλό φασόλια χάντρες borlotti (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
-1 κούπα συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (pasata)
-1 1/2 κούπα φιλτραρισμένο νερό
-1 κ.γ. ανθό αλατιού
-1/2 κ.γ. κουρκουμά
-1/2 κ.γ. γλυκειά πάπρικαπιπέρι καγιέν (κατά βούληση)
-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
-1/2 κούπα μαϊδανό ψιλοκομμένο
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα. Σοτάρετε το κρεμμύδι για 1 λεπτό. Προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε. Προσθέστε την πιπεριά, το καρότο, την γλυκοπατάτα και το φασόλια και ανακατέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε τη ντομάτα και το νερό. Εάν χρειαστεί και άλλο νερό προσθέστε τόσο, ούτως ώστε να καλύπτονται τα φασόλια. Ρίξτε το αλάτι και τα καρυκεύματα, σκεπάστε και σιγοβράστε για περίπου 60 λεπτά. Κατεβάστε το φαγητό από τη φωτιά και προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.