Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ζυμαρικά με πικάντικο τόνο

Ζυμαρικά με πικάντικο τόνο

0

400γρ.τόνο πικάντικο

1 πακέτο ζυμαρικά

150 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (με το πράσινο μέρος)

100 γρ. πιπεριές κόκκινες σε λεπτές φετούλες

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

50 γρ. λευκό κρασί

80 γρ. άνηθο ψιλοκομμένο

80 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 λεμόνι, το ξύσμα και το χυμό του

Αλάτι και πιπέρι

Στραγγίζουμε ελαφρά τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Βράζουμε τα μακαρόνια σε μία μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό. Όσο βράζουν, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το λαδάκι του τόνου και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε δυνατή φωτιά, με λίγο αλάτι. Προσθέτουμε την πιπεριά, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμόνι. Με μία λαβίδα πιάνουμε τα μακαρόνια και χωρίς να τα στραγγίσουμε τα ρίχνουμε στο τηγάνι, μαζί με τον άνηθο και το μαϊντανό. Τα ανακατεύουμε μέχρι τα υγρά της μακαρονάδας να δέσουν σε μία ελαφριά σάλτσα. Σερβίρουμε με τον τόνο στην κορυφή.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Καροτόπιτα

    Για τη ζύμη: -600 γρ. (5 φλιτζ. τσαγιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις -200 γρ. (1 κεσεδάκι)…
  • Νηστίσιμα ζυμαρικά με σάλτσα ταραμά

    -400 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας -4 πιπεριές Φλωρίνης, από βάζο, στραγγισμένες και ψιλο…
  • Σαλάτα πλιγούρι με φέτα, κάστανα και ρόδι

    4-6 κ.σ. ελαιόλαδο 200 γρ. πλιγούρι 200 ml ζωμό λαχανικών 200 γρ. πράσα 1 σκ. σκόρδο, ψιλο…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καροτόπιτα

Για τη ζύμη: -600 γρ. (5 φλιτζ. τσαγιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις -200 γρ. (1 κεσεδάκι)…