Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ψηφοδέλτια Ξάνθης

Ψηφοδέλτια Ξάνθης

0

-ΝΔ: Τέσσερα ανεπίσημα αλλά σίγουρα ονόματα

– ΣΥΡΙΖΑ: Οι τρεις βουλευτές και δυο κυρίες

 – ΚΙΝΑΛ: Οι τρεις σίγουροι , μένουν οι γυναίκες

 

Κορυφώνεται η αγωνία κάποιων υποψηφίων   – Ποιοι «κλείδωσαν»

 

Κλείνουν ένα – ένα τα ψηφοδέλτια των κομμάτων και αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε να ανακοινωθούν επίσημα ώστε να έχουν ένα εύλογο  χρονικό διάστημα οι υποψήφιοι να οργανώσουν και να πραγματοποιήσουν την προεκλογική τους εκστρατεία. Αυτό περισσότερο ισχύει για τους νέους και κυρίως γι’ αυτούς που η υποψηφιότητά τους «παιζόταν» μέχρι την τελευταία στιγμή και είναι αρκετοί.

Κορυφώνεται η αγωνία κάποιων υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ Ξάνθης – Ποιοι αρνήθηκαν την πρόταση από τα κεντρικά  

Πολύ το …μελετούν και το σκέφτονται το ψηφοδέλτιο της Ξάνθης στα κεντρικά της ΝΔ και αυτό αποδεικνύει προφανώς την σημασία που αποδίδουν στο να πάρουν τις δύο από τις τρεις έδρες και βέβαια να κρατήσουν τους συσχετισμούς και τις ισορροπίες. Είναι κι αυτή η αύξηση της ποσόστωσης στις γυναίκες στο 40% που δημιουργεί «πονοκέφαλο», ιδιαίτερα μετά την άρνηση της Αμέτογλου Χουμεϊρά. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Ε» της έγινε πρόταση αλλά αρνήθηκε να είναι υποψήφια. Να θυμίσουμε ότι η κα Αμέτογλου ήταν υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο και έλαβε 1.900 ψήφους κι αυτό της έδωσε πόντους.

Οι υποψηφιότητες που «κλείδωσαν» είναι της Μαρίνας Παυλίδου όπως επίσης και του Α. Κοντού, του Δ. Σαλτούρου και του Χατζημεμίς Τουρκές. Η 5η υποψηφιότητα αναζητείται σύμφωνα με πληροφορίες μας από το χώρο της μειονότητας.

Χωρίς αλλαγές στην βουλευτική τριάδα το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη

Στο ΣΥΡΙΖΑ τα ψηφοδέλτια ανακοινώθηκαν και της Ξάνθης όπως ήταν αναμενόμενο δεν παρουσιάζει εκπλήξεις. Είναι εκ νέου υποψήφιοι οι εν ενεργεία βουλευτές ήτοι: Χ. Ζεϊμπέκ, Σ. Γιαννακίδης και Γ. Στογιαννίδης και  πλαισιώνονται από δύο γυναίκες τις κυρίες Βαλεντίνα Μπεζιάτ και Χριστίνα Ρούτση. Να σημειώσουμε επίσης ότι η κα Μαρία Τσαμπάζη που ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής θα είναι υποψήφια στο νομό Ηλείας. Αξιοσημείωτο είναι ότι στη Ροδόπη, τη θέση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Μουσταφά Μουσταφά που αποχωρεί, παίρνει ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου Οζγκιούρ Φερχάτ . Επίσης στη Β’ Θεσσαλονίκης θα είναι υποψήφια η Ξανθιώτισσα δημοσιογράφος της ΕΡΤ Δώρα Αυγέρη.

Οι 3 του ΚΙΝΑΛ – Cherchez la femme

Το ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε επίσης τους τρεις πρώτους υποψήφιους στο ψηφοδέλτιο της Ξάνθης. Πρόκειται για τους: Ανέστη Αντωνιάδη, Φώτη Καραλίδη και Μπαράν Μπουρχάν. Αναζητούνται (και δεν ευρίσκονται προς στιγμήν) δύο γυναικείες υποψηφιότητες. Το πιθανότερο είναι να είναι και οι δυο από τον χώρο της μειονότητας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…