-10 φύλλα κρούστας
-80 γρ. βούτυρο
-400 γρ. σπανάκι
-3 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
-½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
-½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
-3 αυγά χτυπημένα
-150 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
-100 γρ. χαλούμι τριμμένο
-200 γρ. γραβιέρα ή λαδοτύρι τριμμένο σε τρίφτη
-λίγο λάδι
-αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζετε και πλένετε το σπανάκι, το μάραθο και τον άνηθο. Τα ψιλοκόβετε. Τους ρίχνετε το αλάτι και τα τρίβετε. Στη συνέχεια τα στύβετε πολύ καλά για να φύγουν τα υγρά τους.
Λιώνετε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Αποσύρετε από τη φωτιά. Σε μια λεκάνη, ανακατεύετε καλά τα αυγά, τα τυριά, το σπανάκι με τα μυρωδικά και τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια, αφού κρυώσουν. Αλατοπιπερώνετε.
Κόβετε κάθε φύλλο στη μέση κατά μήκος και παίρνετε έτσι 20 ορθογώνια κομμάτια. Απλώνετε κατά μήκος της μεγάλης πλευράς 2-3 κουταλιές από το μείγμα της γέμισης. Τυλίγετε πρώτα σε ρολό και κατόπιν σε σαλίγκαρους (στριφτάρια). Τοποθετείτε τα στριφτάρια σε ταψί αλειμμένο με λάδι σε αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο. Ψήνετε για 20’-25’ μέχρι να ροδίσουν.