400 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
200 γρ. αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη), κομμένο σε μέτρια κομμάτια
200 γρ. μπισκότα πτι μπερ, χονδροσπασμένα
¾ φλιτζ. τσαγιού χαλβάς του μπακάλη με γεύση βανίλια, θρυμματισμένος
10 – 12 μέτριες φράουλες, ολόκληρες, καλά πλυμένες
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αποσύρουμε το μπολ από τη φωτιά και, όσο η σοκολάτα είναι ακόμα πολύ ζεστή, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να φτιάξουμε ένα βελούδινο μείγμα. Αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία προσθέτουμε τα μπισκότα και το χαλβά και ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος για περίπου 15 λεπτά, ώσπου να κρυώσει και να σφίξει ελαφρώς.
Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας ένα μεγάλο κομμάτι διάφανης μεμβράνης. Στο κέντρο της αδειάζουμε το μείγμα σοκολάτας και το απλώνουμε με μια σπάτουλα, μέχρι να φτιάξουμε ένα ορθογώνιο στρώμα με διαστάσεις περίπου 17 x 5 εκ. Βάζουμε στο κέντρο του, κατά μήκος, τις φράουλες, ολόκληρες και τυλίγουμε το μείγμα σε ρολό, ανασηκώνοντας τη μεμβράνη και περικλείοντας στο κέντρο τις φράουλες.
Σφίγγουμε και στρίβουμε τις άκρες της μεμβράνης, σαν καραμέλα, και τυλίγουμε σφικτά όλο τον κορμό με αλουμινόχαρτο. Τον βάζουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη, ώσπου να σφίξει και στη συνέχεια τον μεταφέρουμε στο ψυγείο, για άλλες 2 ώρες, όπου διατηρείται για 1 εβδομάδα.