Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 50 προσλήψεις για την Καθαριότητα στο νομό μας

50 προσλήψεις για την Καθαριότητα στο νομό μας

0

Ανακοινώθηκαν οι Οριστικοί Πίνακες του ΑΣΕΠ για την Προκήρυξη 3Κ/2018 για ΔΕ και ΥΕ

 

 33 θέσεις στον δήμο Ξάνθης – Προσλήψεις και στον ΣΔΑΝ Ξάνθης, στην ΔΕΑΑ Αβδήρων και στους δήμους Αβδήρων και Τοπείρου

 

 

Εκδόθηκαν από τον ΑΣΕΠ  τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης ΑΣΕΠ  3Κ/2018 (ΦΕΚ 4/2-2-2018, 9/9-2-2018, 10/16-2-2018 & 12/6-3-2018 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, μεταξύ άλλων, 7.949 θέσεων μόνιμου προσωπικού Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε ΟΤΑ α΄ βαθμού, Συνδέσμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ  (Υπουργείο Εσωτερικών).

Οι πίνακες διοριστέων απεστάλησαν στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση και θα αναρτηθούν στο Πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 62/2004 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται με το δωδεκαψήφιο γραμμωτό κώδικα οπτικής αναγνώσεως (barcode).

 

Επιλογή από 117.112 αιτήσεις!

Να σημειώσουμε ότι  οι 7.949 θέσεις οι οποίες επελέγησαν από 117.112 αιτήσεις υποψηφίων (1 στους 14,7). Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

-2.714 θέσεων κατηγορίας Δ.Ε. για τις οποίες υποβλήθηκαν 46.073 αιτήσεις (1 προς 17) και

-5.235 θέσεις κατηγορίας Y.E., για τις οποίες υποβλήθηκαν 71.112 αιτήσεις  (προσλαμβάνεται 1 στους 13,5 υποψηφίους).

Αναλυτικά οι θέσεις για το νομό μας

33 θέσεις για την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ξάνθης

Σύμφωνα με πληροφορίες μας από το Γραφείο προσωπικού του δήμου Ξάνθη από τις 334 συνολικά θέσεις,  οι 22 θέσεις είναι ΥΕ Καθαριότητας, οι 6 ΔΕ Οδηγών, οι 3 ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων και οι 2 ΔΕ Ηλεκτρολόγων.  Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ξεκινούν οι διαδικασίες πρόσληψης που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα σε 2 μήνες.

Να σημειώσουμε πως παράλληλα στον δήμο Ξάνθης «τρέχει» και το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας με 197 προσλήψεις.

4 θέσεις στον ΣΔΑΝ Ξάνθης

Και για τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Ν. Ξάνθης έχουν εγκριθεί 4 προσλήψεις και συγκεκριμένα 3 ΔΕ Οδηγών και 1 ΔΕ Χειριστή μηχανημάτων.

5 θέσεις στην ΔΕΥΑ Αβδήρων

Αναλυτικότερα οι θέσεις αφορούν: 3 ΔΕ Τεχνικών, 1 ΔΕ Καταμετρητών, 1 ΔΕ Διοικητικών και 2 ΥΕ Καθαριότητας.

3 θέσεις στον Δήμο Αβδήρων – 3 θέσεις στον Δήμο Τοπείρου

Στον δήμο Αβδήρων θα προσληφθούν 2 ΔΕ Χειριστές Μηχανημάτων και 1 ΥΕ Καθαριότητας και στον δήμο Τοπείρου 3 ΥΕ Καθαριότητας.

Επιτέλους προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Να σημειώσουμε ότι η 3Κ/2018 είναι η πολυθρύλητη Προκήρυξη για την οποία έγιναν και απεργιακές κινητοποιήσεις σε πολλούς δήμους αλλά και στον δήμο Ξάνθης και συγκεκριμένα από τους 22 εργαζόμενους του ΣΔΑΝ Ξάνθης. Είναι η πρώτη προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό που επιζητούσαν καιρό τώρα οι δήμοι και οι φορείς αλλά και οι εργαζόμενοι που δούλευαν με συμβάσεις.

galanopoulos 632017Την ικανοποίησή του εκφράζει ο  πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών υπαλλήλων Δημήτρης Γαλανόπουλος: «Βγήκαν επιτέλους οι Οριστικοί Πίνακες. Είναι αυτό που ζητούσαμε. Είναι κάτι που το είχαν ανάγκη οι δήμοι και οι φορείς. Επιτέλους μετά από χρόνια που ίσχυε απαγορευτικό για προσλήψεις θα στελεχωθούν οι υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων με μόνιμο τακτικό προσωπικό. Αυτό θα βοηθήσει τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες που θα έχουν καλύτερες συνθήκες εργασίας αλλά και την ποιότητα ζωής των δημοτών αφού θα υπάρχει η δυνατότητα να φτάνει η υπηρεσία σ’ όλες τις γειτονιές. Είναι ένα μέτρο για την βελτίωση της καθημερινότητας».

Να σημειώσουμε ότι όπως αναφέρει ο κ. Γαλανόπουλος από τους 22 εργαζόμενους του ΣΔΑΝ στους οριστικούς πίνακες συμπεριλαμβάνονται μόνο οι 13 καθώς οι υπόλοιποι 9 κρίθηκε κατά την αξιολόγηση του ΑΣΕΠ ότι δεν πληρούσαν τα κριτήρια. Η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Ξάνθης με τους 33 νέους εργαζόμενους θα φτάσει να μετρά πάνω από 100 εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μάστιγα» οι κλέφτες μετασχηματιστών του ΔΕΔΔΗΕ για τους αγρότες

Μιλά ο νέος αγρότης, μέλος της Ομάδας Παραγωγών της ΕΑΣ στην περιοχή του Αβάτου, Απόστολος…