16 λαζάνια (περίπου μισό πακέτο)
4 κ.σ ελαιόλαδο
2 μελιτζάνες φλάσκες σε κυβάκια
2 κολοκυθάκια σε κυβάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
½ φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
1 φλ. τσαγιού τριμμένη γραβιέρα
2 φλ. τσαγιού ανθότυρο θρυμματισμένο
Αλάτι, πιπέρι
1 κουτί γάλα εβαπορέ πλήρες
3 αυγά βιολογικά
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις μελιτζάνες. Μετά από 4-5 λεπτά (μόλις μαραθούν) προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε και μετά από 3 λεπτά βάζουμε την τριμμένη ντομάτα και 1 φλ. τσαγιού νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση με χαμηλωμένη τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε μια σειρά λαζάνια σε λαδωμένο ταψί και αδειάζουμε από πάνω το μισό μίγμα λαχανικών. Πασπαλίζουμε με τη μισή γραβιέρα και το μισό ανθότυρο (ή τη φέτα). Σκεπάζουμε με άλλη στρώση λαζάνια και από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα λαχανικών. Τέλος , βάζουμε άλλη μια στρώση από λαζάνια και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με το πιρούνι το γάλα με τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε το φαγητό. Ψήνουμε για 35 λεπτά ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.