Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Η άποψη του Βασίλη

Η άποψη του Βασίλη

0

Ο Βασίλης είναι εργατικός άνθρωπος του μεροκάματου. Το ψάχνει καθημερινά, άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι. Οι πολιτικές του όμως απόψεις είναι σταθερές και τεκμηριωμένες. Είναι σαφής: τώρα που θα βγει ο Μητσοτάκης γυρίζουμε σελίδα και αιώνα, γυρίζουμε στον μεσαίωνα. Άντε ιππότες, άντε κονταρομαχίες, νάτος κι ο Λάνσελοτ καβάλα στ άλογο με το τεράστιο σπαθί του.  Προσοχή, υπάρχει κίνδυνος αποκεφαλισμού, μην πλησιάζετε το σπαθί.

Ο Βασίλης είναι απόλυτος και βέβαιος όπως ο Άνθιμος για την ανυπαρξία άλλων πλανητών. Σ αυτό συμφωνεί και το αστεροσκοπείο Άνω δώθε Κουκουβίστας του όρους Αραράτ. Μετά λοιπόν το αποτέλεσμα της 26ης ο Βασίλης ήταν δύσθυμος, κατσούφης και δυστυχής. ‘’Πάει, σας λέω εγώ ότι ο Μητσοτάκης θα κόψει τις συντάξεις από τα γεροντάκια’’.  Ένας σωστός Κυβερνήτης δεν κόβει ποτέ, μόνον αυξάνει και μάλιστα κατά γεωμετρική πρόοδο, οτιδήποτε άλλο είναι φασιστικό και δεξιάς κατεύθυνσης. Η αριστερά έχει άλλες συνήθειες, πιο καλές και φιλάνθρωπες, ένας τρώει τρείς χορταίνουν.

Η αριστερά χτυπάει τις τιμές των προϊόντων προς τα κάτω και ταυτόχρονα ωθεί τους μισθούς προς τα πάνω. Τιμές αντιστρόφως ανάλογες και πάντα προς όφελος του λαού. Αν εξετάζαμε το θέμα το 1910 τα αποτελέσματα της έρευνας θα ήταν διαφορετικά και πιθανόν να μην βγάζαμε σωστά συμπεράσματα. Τώρα όμως μετά την συμπλήρωση εκατό χρόνων σοσιαλιστικής επιτυχίας δεν μας μένει καμία απορία και έτσι ξεκινήσαμε τις πορείες και τις κατηγορίες κατά του καπιταλιστικού συστήματος.

Πρώτα απ όλα στην Αλβανία και την Ρωσία το σπίτι ήταν δωρεάν. Η θέρμανση δωρεάν, η υγεία όχι μόνον δωρεάν αλλά σε παρακάλαγαν κιόλας να αρρωστήσεις. Οι συγκοινωνίες δωρεάν, οι τηλεπικοινωνίες το ίδιο και περισσότερο. Η τεκνοποιία επιβεβλημένη και η Βερολινέζικη τοιχοποιία υποχρεωτική ενώ η βραδυπορία αποδεκτή. Άσε που στην Βουλγαρία είχαν και το πανίσχυρο Λέβα και έκαναν ότι ήθελαν τις διεθνείς χρηματαγορές. Όποτε αντιμετώπιζαν κάποια αντίσταση ρίχναν μέσα και το Αλβανικό Λέκ. Εκεί το παιχνίδι τελείωνε για τους δυτικούς, πανικόβλητη έτρεχε να σωθεί η Κεντρική Τράπεζα της γηραιάς Αλβιόνος. Πόσες και πόσες φορές δεν κινδύνευσε να εξαγορασθεί αντί πινακίου φακής από την Central Bank of Albania. Έδειξαν μεγαλόψυχοι οι Αλβανοί επενδυτές της περιοχής του Elbasan και δεν εξευτελίστηκαν οι μετοχές των Εγγλέζων.

Είναι γνωστό πως η αριστερά έχει τα καλύτερα αισθήματα για τον λαό. Δώσε της πέντε ηπείρους και θα δεις πως δεν θα δεχτεί, προτιμάει τον λαό έναντι οιουδήποτε άλλου εμπορεύματος. Η αριστερά έχει και απόλυτη οικολογική συνείδηση, προτιμάει την καλλιέργεια σε ραπανάκια και μούσμουλα και αντιστέκεται σθεναρά στα χαλυβουργεία και τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Πιστεύει στην άνοδο των τιμών στα ζαρζαβατικά και γι αυτό είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την ζήτηση σε μαϊντανό και κούμαρα.

Οι σκέψεις του Βασίλη πρέπει να προβληματίσουν την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας διότι μέσα από τις μεγάλες συντάξεις θα αντιμετωπισθεί η ανεργία, η μετανάστευση και το δημογραφικό των δημογερόντων και των δημοτικών συμβουλίων.  Το μέλλον ανήκει στους γέροντες και τους προγόνους τους. Καλή ζωή και κακή διαθήκη.

Φοίβος Ιωσήφ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
  • Θερμοπύλες

    Φαντάσου ότι είσαι ένας πολίτης του Ισραήλ. Εβραίος στο θρήσκευμα πλην κοσμικός, γαλουχημέ…
  • Για να τιμηθεί ο Λόρδος Βύρων

    Από τον Κώστα Μαυρομάτη Επιστολή προς τον Στρατηγό Διοικητή του Δ΄Σώματος Στρατού Παπασταθ…
  • Βυρώνεια…

    Στο φύλλο της Τετάρτης 3 Απριλίου ο αγαπητός συλλέκτης-ερευνητής ο Κώστας Μαυρομάτης, μας …
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θερμοπύλες

Φαντάσου ότι είσαι ένας πολίτης του Ισραήλ. Εβραίος στο θρήσκευμα πλην κοσμικός, γαλουχημέ…