Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Όλα ανοιχτά για τη συμμετοχή της Χ. Αμέτογλου στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Όλα ανοιχτά για τη συμμετοχή της Χ. Αμέτογλου στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ

0
Η Ξανθιώτισσα Χουμεϊρά Αμέτογλου είχε μια επιτυχημένη συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

«Δεν γνωρίζω …θα το σκεφτώ», δηλώνει στο «Ε»

 

«Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία που μου χάρισε την ικανοποίηση της επιτυχημένης προσπάθειας», επισημαίνει για την συμμετοχή της στο ευρωψηφοδέλτιο

 

 

Με 1.971 ψήφους έκανε το «ντεμπούτο» της στην πολιτική σκηνή η Ξανθιώτισσα  Χουμεϊρά Αμέτογλου , υποψήφια με το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Η Μαιευτήρας – Γυναικολόγος και μητέρα 3 παιδιών που η υποψηφιότητά της έφερε έντονο συμβολισμό μπήκε δυναμικά στον πολιτικό στίβο θέτοντας τις βάσεις και για μελλοντική της αξιοποίηση αφού η αποδοχή της στην τοπική κοινωνία κρίθηκε επιτυχημένη από το κόμμα όταν μάλιστα η ΝΔ ήταν το δεύτερο κόμμα μετά το ΚΙΕΦ. Να σημειώσουμε ωστόσο, πως παρότι το μειονοτικό κόμμα ήρθε πρώτο, με 15.094 ψήφους και κάτι περισσότερο από 25%, ελάχιστους σταυρούς συγκέντρωσαν οι υποψήφιοί του, πράγμα που αποδεικνύει ότι το ενδιαφέρον στράφηκε στην υποστήριξη του κόμματος και το κριτήριο ψήφου δεν αφορούσε το προφίλ, το κύρος και την αναγνωρισιμότητα των υποψηφίων του

 

Χ. Αμέτογλου, υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ: «Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία που μου χάρισε την ικανοποίηση της επιτυχημένης προσπάθειας»

Η κα Αμέτογλου μίλησε στο «Ε» για την εμπειρία της και για το πώς βίωσε την ενασχόλησή τη της με την πολιτική που γι αυτήν είναι πρωτόγνωρη: «Παρότι ήταν αρκετά ψυχοφθόρα η προσπάθεια ήταν μια πολύ καλή εμπειρία που μου χάρισε την ικανοποίηση της επιτυχημένης προσπάθειας. Ήταν κάτι εντελώς καινούργιο για μένα και δύσκολο παρότι είμαι μαθημένη στα δύσκολα. Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα είναι καλό αν και θα μπορούσα να πάω ακόμη καλύτερα. Ευχαριστώ από καρδιάς όλο τον κόσμο που με ψήφισε αλλά και αυτούς που δεν με ψήφισαν. Χαίρομαι που μου δόθηκε η ευκαιρία να επικοινωνήσω με τον κόσμο». Στο ερώτημα πως αποτιμά το γενικό αποτέλεσμα των εκλογών η κα Αμέτογλου σημείωσε πως δεν ήταν έκπληξη για την ίδια τα αποτελέσματα και πως ήταν αναμενόμενο το εύρος της διαφοράς της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ.Σ’ ότι αφορά το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ Ξάνθης στις επικείμενες εθνικές εκλογές η κα Αμέτογλου απάντησε πως δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν της προταθεί. Αν ωστόσο αυτό γίνει είπε πως θα το σκεφτεί.

Όμως και στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ η Μαρία Τζαμπάζη που αποτέλεσε την επιλογή του Α. Τσίπρα για την εκπροσώπηση των Ρομά, από την Ξάνθη  έλαβε  1.480 σταυρούς. Πλειοψήφησε η Κομοτηναία Μουσταφά Ουφούν με 1.768 σταυρούς.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…