-110 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-80 gr. αλεύρι ολικής άλεσης
-3 λιαστές ντομάτες
-5-6 φύλλα βασιλικού πλατύφυλλο
-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
-½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-Χοντρό αλάτι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου. Βάζουμε τις ντομάτες σε ½ φλιτζάνι ζεστό νερό να μουλιάσουν και να μαλακώσουν. Πολτοποιούμε – ψιλοκόβουμε τις ντομάτες στο multi μαζί με το νερό που τις μουλιάσαμε. Σε ένα μπωλ βάζουμε τα άλευρα κάνουμε μια λακούβα και προσθέτουμε τις ντομάτες, το ελαιόλαδο, την ζάχαρη, το αλάτι και τον βασιλικό ψιλοκομμένο.
Ζυμώνουμε ελαφρά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Δεν ζυμώνουμε πολύ, ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά και μέχρι να πάρουμε μια ζύμη σφιχτή σχετικά που δεν θα κολλάει στα χέρια. Απλώνουμε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος, μεγάλο όσο ο δίσκος ψησίματος που θα χρησιμοποιήσουμε (μεγάλο μέγεθος). Θα χρησιμοποιούμε έναν πλάστη για να ανοίξουμε την ζύμη μας. Ανοίγουμε την ζύμη σε ένα πολύ λεπτό, ομοιόμορφο φύλλο. Όσο πιο λεπτό φύλλο ανοίξουμε την ζύμη, τόσο πιο σωστή απόδοση τραγανής υφής θα έχουν τα κράκερς. Το φύλλο θα πρέπει να είναι λεπτότερο από 1 εκατοστό. Με μια ροδέλα κοπής κόβουμε τα κράκερς σε ομοιόμορφα τετράγωνα κομμάτια. Πασπαλίζουμε τα κράκερς με χοντρό αλάτι και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το πάχος τους, στους 180°C Κελσίου, μέχρι να πάρουν ωραίο σκούρο καφέ χρώμα και να γίνουν τραγανά.
Αφού κρυώσουν, τα αποθηκεύουμε σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς.