Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τριήμερη …Ανάσταση στην αγορά

Τριήμερη …Ανάσταση στην αγορά

0

Υποτονική η κίνηση όλο το προηγούμενο διάστημα – Τον μεγάλο τζίρο έκαναν τα βαφτιστήρια και το πασχαλινό τραπέζι

 

 

Ξεκινούν σήμερα οι ενδιάμεσες εκπτώσεις – Προαιρετική η λειτουργία των καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή στην Ξάνθη  – Οι Ξανθιώτες στηρίζουν την αγορά τους

 

Δεν έκανε …Ανάσταση η αγορά της Ξάνθης αφού όπως μας διαβεβαιώνουν από τον εμπορικό σύλλογο Ξάνθης η κίνηση περιορίστηκε μόνο σε τρεις μέρες, και συγκεκριμένα από την Μ. Πέμπτη έως και το Μ. Σάββατο και αυτό δεν ήταν ικανό να αντισταθμίσει την υποτονικότητα της προηγούμενης περιόδου.

Τον μεγάλο τζίρο έκαναν τα βαφτιστήρια και το πασχαλινό τραπέζι

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Ευθύμης Μίλκογλου τα τελευταία χρόνια όπως και το φετινό η αγοραστική κίνηση περιστρέφεται γύρα από τα παιδιά. Έτσι και φέτος είχαν κίνηση τα εμπορικά που σχετίζονται με λαμπάδες δώρα για παιδιά ένδυση και υπόδηση αλλά και παιχνίδια. Κι αυτά γιατί το έθιμο καλεί την νονά και τον νονό να παίρνουν την αναστάσιμη λαμπάδα για το βαφτιστήρι τους την οποία συνοδεύουν με δώρο: «Αλλά ακόμη και σ’ αυτά τα καταστήματα όπως μας ενημέρωσαν συνάδελφοι η κίνηση ήταν πεσμένη σε σχέση με πέρσι. Γενικά πιο πολύ αυτές τις μέρες δουλεύουν τα μάρκετ, τα κρεοπωλεία, τα καταστήματα τροφίμων και τα ζαχαροπλαστεία. Προτεραιότητα πάντα έχει το πασχαλινό τραπέζι και μετά τα δώρα στα παιδιά. Δεν περισσεύει και για τίποτε άλλο …με τόσους φόρους και υποχρεώσεις. Οι μισθοί και οι συντάξεις πληρώθηκαν στις 24 Απριλίου και τα περισσότερα λεφτά έφυγαν και τώρα θα περιμένουν τέλος Μαΐου ξανά. Οπότε για την αγορά ο Μάιος θα  είναι ένας μήνας …νεκρός», επισημαίνει ο κ. Μίλκογλου.

Ξεκινούν σήμερα οι ενδιάμεσες εκπτώσεις – Προαιρετική η λειτουργία των καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή στην Ξάνθη

Ξεκινά σήμερα Πέμπτη 2 Μαΐου η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων καθώς η πρωτομαγιά είναι πλέον υποχρεωτική αργία για τα καταστήματα και θα λήξει την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019.

Κατά τη διενέργεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων, επιβάλλεται η αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση και επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Επίσης την Κυριακή 5 Μαΐου 2019, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά, με προτεινόμενο ωράριο από τον 11:00- 18:00. Όπως σημειώνει ο κ. Μίλκογλου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις  είναι ένας θεσμός που έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι δεν συμβάλλει στην τόνωση της αγοραστικής κίνησης και στρέφεται και εναντίον του εμπορικού κλάδου που καλείται να απορροφήσει το ποσοστό της έκπτωσης για τα εμπορεύματα που έχει αγοράσει χωρίς έκπτωση. «Όπως έχουμε πει πολλές φορές  όταν έχει λεφτά ο καταναλωτής θα ψωνίσει και δεν θα περιμένει ούτε τις εκπτώσεις ούτε την Κυριακή. Το ζήτημα είναι ότι δεν υπάρχουν λεφτά στις τσέπες των καταναλωτών. Ανοίξαμε την Κυριακή των Βαΐων και τι έγινε; Σχεδόν μηδενική η κίνηση. Γι αυτό και την ερχόμενη Κυριακή πήραμε απόφαση να μην ανοίξουμε. Βέβαια είναι προαιρετικό όποιος θέλει ανοίγει».

 Οι Ξανθιώτες στηρίζουν την αγορά τους

Παρά τον περιορισμό στην κατανάλωση ο κ. Μίλκογλου επισημαίνει πως οι Ξανθιώτες στηρίζουν την τοπική αγορά και έχει αναπτυχθεί μια σχέση εμπιστοσύνης κι αυτό είναι πολύ σημαντικό και ελπιδοφόρο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«142 χρόνια»: Το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου στη ΦΕΞ

Την Κυριακή 21 Απριλίου στις 19:00 παρουσία του γνωστού δημοσιογράφου και υποψήφιου ευρωβο…