500 γρ. πατάτες τριμμένες
200 φρ. Κολοκυθάκια τριμμένα
300 γρ. καρότα τριμμένα
200 γρ. κρεμμύδια τριμμένα
200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια με το φύλλωμα ψιλοκομμένα
1 φλ. φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο ή άνηθο
1 κ.σ μπέικιν πάουντερ
1 μεγάλο ποτήρι μπύρας
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
3 αυγά
150 γρ. κασέρι τριμμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις μαραθεί προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν και να σωθούν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
Σε ένα μεγάλο μπολ κάνουμε ένα κουρκούτι με τη μπύρα, λίγο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Αυτό το μίγμα το ενώνουμε με τα σοταρισμένα λαχανικά, το κασέρι και ανακατεύουμε. Θέλουμε να αποκτήσουμε ένα μίγμα που να είναι πηκτό και να στέκεται. Προσθέτουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και το αρωματικό φυτό της αρεσκείας μας.
Αφήνουμε το μίγμα για μισή ώρα να φουσκώσει λίγο. Τηγανίζουμε τα μπιφτέκια σε αντικολλητικό τηγάνι σε λίγο ελαιόλαδο ή στο φούρνο σε ταψάκι.