Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κιμαδόπιτα σε στρώσεις

Κιμαδόπιτα σε στρώσεις

1

-1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο

-4 γεματες κ.σ. γιαούρτι

-3/4 φλ. ελαιόλαδο

-3/4 φλ. νερό

-2 αυγά

-Για τον κιμά

-4 κ.σ. ελαιόλαδο

-3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

-2 καρότα τριμμένα

-500 γραμ. κιμά

-1 κ.σ. μπουκόβο

-1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά

-1 πρέζα κανέλα

-1 πρέζα μπαχάρι

-1 πρέζα μοσχοκάρυδο

-αλάτι

-φρεσκοτριμμένο πιπέρι

-2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά στο ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια για 7-8 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τον κιμά και το καρότο, δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε τον κιμά να μείνει σχεδόν με το λάδι του, που θα έχει γίνει κόκκινο από την πάπρικα και το καρότο ώσπου να στεγνώσει. Τέλος, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Σε ένα μπολ, χτυπάμε το 1 αυγό, το γιαούρτι, το λάδι και το νερό.

Κόβουμε τα φύλλα ακριβώς στην διάμετρο του ταψιού. Τα κομμάτια που περισσεύουν από τις άκρες τα στρώνουμε στην μέση της πίτας. Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε 1 φύλλο. Περιχύνουμε με 2 κουταλιές από το υγρό μείγμα με το γιαούρτι και αλείφουμε να πάει σε όλη την επιφάνεια. Στρώνουμε το δεύτερο φύλλο με τον ίδιο τρόπο. Περιχύνουμε με λίγο μείγμα γιαουρτιού και αλείφουμε. Στρώνουμε το 3 φύλλο, κατά τον ίδιο  τρόπο, και αλείφουμε με γιαούρτι. Πασπαλίζουμε τον ψημένο στεγνό κιμά, σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.

Καλύπτουμε με το 4 φύλλο. Περιχύνουμε λίγο μείγμα γιαουρτιού και αλείφουμε με πινέλο να πάει καλά σε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε την υπόλοιπη γέμιση κιμά, σε όλη την επιφάνεια. Καλύπτουμε με το προτελευταίο και τελευταίο φύλλο, αφού ραντίσουμε ενδιάμεσα και αλείψουμε όλη την επιφάνεια με λίγο υγρό μείγμα γιαουρτιού.

Τέλος χαράζουμε την επιφάνεια της κιμαδόπιτας σε κομμάτια. Σε όσο μείγμα  γιαουρτιού έχει περισσέψει, προσθέτουμε 1 αβγό. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε όλη την επιφάνεια της πίτας. Αλείφουμε να πάει παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις, ή στους 160 βαθμούς C στον αέρα για περίπου 50 λεπτά, να ροδίσει καλά.

  • Ταχινόπιτα – Κέικ

    Ξηρά συστατικά: 2 και ½ φλιτζάνια (380 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 και 1/2 κουταλάκι …
  • Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

    -1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…
  • Ελιόπιτα

    500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κ.γ. baking powder 1/2 φλ. ελαιόλαδο 2 φλ. ελιές μ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι, αρακά και μυρωδικά

-12 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες -500 γρ. αρακάς -2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρ…