-12 σουπιές καθαρισμένες
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-200 γρ. μπαγιάτικο ψωμί
-λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
-300 ml νερό
-100 γρ. ελαιόλαδο
-250 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
-500 γρ. πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε τέταρτα
-Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο, το ψωμί, τον μαϊντανό και 100 ml νερό. Αφήνουμε για λίγο να μουλιάσει το ψωμί. Στη συνέχεια στραγγίζουμε το περιττό νερό και με τα χέρια ζυμώνουμε το μείγμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Γεμίζουμε τις σουπιές με το μουλιασμένο ψωμί.
Σε φαρδιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις σουπιές και αλατοπιπερώνουμε. Κατόπιν προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήνουμε στη φωτιά να μαγειρευτούν για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τις πατάτες και ανεβάζουμε σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά. Στη συνέχεια κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το νερό και τις υπόλοιπες ντομάτες. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 35-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Σερβίρουμε τις σουπιές με πατάτες ζεστές.