1½ κιλό φρέσκα μύδια καθαρισμένα (πλυμένα και καθαρισμένα καλά)
½ φλιτζάνι βούτυρο
5 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα
½ φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλερι
1 πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το βούτυρο. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τη ντομάτα, το κρεμμύδι, το σέλερι, την πιπεριά, το κρασί και το λεμόνι. Μόλις πάρουν μια βράση ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μύδια. Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να αχνιστούν καλά μέχρι να ανοίξουν όλα. Όσα μύδια δεν ανοίξουν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα πετάμε.
Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε από την κατσαρόλα τα μύδια και τα βάζουμε σ’ ένα μπολ. Αφήνουμε ξεσκέπαστη την κατσαρόλα για άλλα 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τη σάλτσα πάνω από τα μύδια.