Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Αι Προοδευτικαί Δυνάμεις

Αι Προοδευτικαί Δυνάμεις

0

Αι δυνάμεις λέγω, εκείναι αι δυνάμεις αίτινες δύνανται να παράσχουν τροφήν και στέγην  εις τον πενόμενον  Ελληνικόν λαόν. Ο λαός, του λαού, τον λαόν και πάει λέγοντας μέχρι τέλους όλων των λαών της γής και του πλανήτη Άρη, συμπεριλαμβανομένων των δύο δορυφόρων του Φόβου και Δήμου. Αρκεί να αφορά τον λαό.

Οι προοδευτικές δυνάμεις είναι πάντοτε διατεθειμένες για τα πάντα, αλλιώς τι να τις κάνουμε, καθόμασταν και με την δεξιά και την βγάζαμε Μπέϊκα. Οι προοδευτικές δυνάμεις είναι εκείνες που μεριμνούν  για την ξεκούραση του λαού, την εκπάχυνση και τους διορισμούς τους οποίους διακαώς επιθυμούν οι λαϊκές μάζες που πάντα έχουν κατά νούν την αποφυγή του κάματου και του ξεροκόμματου. Αν ήταν αλλιώς  πηγαίναμε και στην συντηρητική παράταξη για να κάνουμε την δουλειά μας, εμείς όμως βλέπετε σας προτιμήσαμε.

Οι Δεξιοί είναι φαταούλες ενώ οι αριστεροί ανοιχτοχέρηδες και κιμπάρηδες. Δίνουν, δίνουν, δίνουν και ό,τι περισσέψει το τσεπώνουν και δεν το ξαναδίνουν.

Είναι γνωστό από παλιά πως η αριστερά είχε μια ιδιαίτερη αγάπη προς τις λαϊκές μάζες, τους αναξιοπαθούντες γέροντες, τους εργάτες, τους απόκληρους και του κληρωτούς. Επίσης αυτή η αγάπη επεκτείνονταν στους αγρότες, τους εργατοτεχνίτες, τους ηλεκτροτεχνίτες, στους οδηγούς νταλίκας TIR , ως επίσης και στους ναυτικούς, τους σιδηροδρομικούς, μηχανοδηγούς, κλειδούχους και τους ματσακονιστές πλοίων. Για όσα άλλα επαγγέλματα προκύψουν θα σας ενημερώσουμε όταν πάρει απόφαση η Κεντρική Επιτροπή. Πάντως τους Βιομήχανους, τις επενδύσεις και τις νέες θέσεις εργασίας ουδέποτε θα στέρξουμε, να το ξέρετε για να μην ζητάτε και τα ρέστα από πάνω, ρέστα δεν δώσαμε ποτέ.

Εμείς όταν ακούμε την λέξη λαός παθαίνουμε λιποθυμικές κρίσεις, κάτι σαν σεληνιασμό, πέφτουμε κάτω με αφρούς στο στόμα. Συνερχόμαστε αμέσως μόλις μας πληροφορήσουν ότι τα μέλη του σωματείου πίστεψαν στην επιτυχημένη παράσταση της επιληψίας. Αυτή την παράσταση επαναλαμβάνουμε κατά τακτά χρονικά διαστήματα αν και δεν υπάρχει φόβος να επηρεάσει την επαγγελματική μας πορεία μιας και το θέμα των εκλογών έχει λυθεί προ πολλού με την απαγόρευση της οποιασδήποτε απόπειρας εκλογικής αναμέτρησης.

Η Δημοκρατία έχει αποδειχθεί πως είναι ένα βάρβαρο σύστημα με κάλπες που χρησιμοποιούσε και η φασίστρια Θάτσερ. Σε  αντίθεση, το κόμμα του λαού  είχε καταργήσει τις εκλογές μην τυχόν και εκλεγούν τίποτα φασίστες τύπου Θάτσερ. Όλα τα είχαν προβλέψει οι προοδευτικές δυνάμεις. Η αφαίρεση επί πλέον των διαβατηρίων εντάσσονταν εντός των πλαισίων της αποφυγής τροχαίων, σιδηροδρομικών, αεροπορικών, και ωκεανίων ατυχημάτων. Ούτε ένας πολίτης της εποχής Τσαουσέσκου νεκρός από συντριβή αεροπλάνου.

Το θέμα των εφ άπαξ εκλογών αντιμετωπίζουν με την ίδια συμπάθεια, χαμόγελο και ταπεινότητα και οι Σεβασμιώτατοι. Εν κατακλείδι Αμήν. Δος ημίν  και πάλιν ημίν, ημίν, ημίν.

Καμιά άλλη ερώτηση παρακαλώ; Όχι, το ήξερα εγώ. Λοιπόν, τους ζυγούς λύσατε και μην σας ξαναδώ όλους μαζί γιατί και η υπομονή έχει τα όριά της. Αν τώρα παρ ελπίδα και συμβεί το μοιραίο και έχουμε εκλογές θα σας τα δώσουμε σταυρωμένα για  να μην ταλαιπωρείται τα βλαστοκύτταρα του εγκεφάλου σας. Τα Βουλευτικά δεκαχίλιαρα  έχει αποφασίσει το σοφό κόμμα να τα παίρνουν πάντα οι ίδιοι σοφοί του κόμματος, σοφιολογιότατοι. Αλλαγή- αλλαγή, δεύτερη κατανομή. Όταν μιλάμε για αλλαγή μιλάμε για τα εκλογικά αποτελέσματα, όχι να αλλάξουν αυτοί που παίρνουν τα δεκαχίλιαρα. Η βλασφημία τιμωρείται από τον Θεό και εικοσιδύο έμπιστους Αγίους, άντε ρωτήστε και κανέναν Πρωτοσύγκελο!

Φοίβος Ιωσήφ

 • Οι παράλογες κρατήσεις

  Τι να πεί κανένας, τι να πεί και τι να μολογήσει! Κρατήσεις επί κρατήσεων, αδικία επί της …
 • Και οι 11 ήταν Έλληνες

  *Το άρθρο μετέφρασε στα Γερμανικά ο Γιατρός Φράνς Τσαγκάρης και το έστειλε σε δέκα Γερμανι…
 • Αναίρεση ταυτότητος

  Πάνω στις ταυτότητές μας αναγράφεται το όνομά μας και η εθνικότητά μας. Ε, εμείς δεν θέλου…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
 • Και οι 11 ήταν Έλληνες

  *Το άρθρο μετέφρασε στα Γερμανικά ο Γιατρός Φράνς Τσαγκάρης και το έστειλε σε δέκα Γερμανι…
 • Αναίρεση ταυτότητος

  Πάνω στις ταυτότητές μας αναγράφεται το όνομά μας και η εθνικότητά μας. Ε, εμείς δεν θέλου…
 • Δυο βράδια στο ίδιο ταξίδι

  Το ταξίδι ήταν διάρκειας  είκοσι εννέα ημερών.  Είκοσι οκτώ διανυκτερεύσεις. Οι έντονες, ξ…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
 • Οι παράλογες κρατήσεις

  Τι να πεί κανένας, τι να πεί και τι να μολογήσει! Κρατήσεις επί κρατήσεων, αδικία επί της …
 • Αναμνήσεις από μια σαλάτα

  …μανάρι μου τα κάναμε σαλάτα θέλω μονάχα να σου πω πως απόψε γέννησε η γάτα. Μαριανίνα Κρι…
 • Η αδυναμία της Δύσης

  Το 2020 φαίνεται ότι θα αναδειχθεί σε μια ιστορική χρονιά και δεν έχει τελειώσει ακόμα. Η …
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι παράλογες κρατήσεις

Τι να πεί κανένας, τι να πεί και τι να μολογήσει! Κρατήσεις επί κρατήσεων, αδικία επί της …