Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Αγκινάρες με καρότα

Αγκινάρες με καρότα

0

– 1000 γρ. αγκινάρες καθαρισμένες

– 300 γρ. καρότα

– 2 σκελίδες σκόρδο

– 15 φύλλα φρέσκια μέντα

– 2-3 κλωναράκια δυόσμο

– 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό

– 100 ml. λευκό κρασί

– 120 ml. ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό

– 50 ml. χυμό λεμονιού

– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

– Αλάτι

– 2 λεμόνια

Πλένουμε, στεγνώνουμε καλά και ψιλοκόβουμε με μαχαίρι όλα τα μυρωδικά και τα σκόρδα.

Σ΄ένα μπωλ ανακατεύουμε τα όλα μυρωδικά και μαζί το σκόρδο και το ελαιόλαδο, με αυτό το μείγμα περιχύνουμε και «τρίβουμε» τις αγκινάρες.

Σε μια ευρύχωρη, πλασωτέ κατσαρόλα τοποθετούμε τις αγκινάρες και τα καρότα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο με τα μυρωδικά, το κρασί, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.

Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά και κατόπιν σε σιγοβράζουμε για 35 λεπτά.

Σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά και λεμόνι.

  • Κουνουπίδι με κρέμα γιαουρτιού στο φούρνο

    1 μεγάλο κουνουπίδι ή 2 μικρά 1 κούπα λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες 1/3 κούπας σταφίδες ξα…
  • Τουρλού με πουρέ πατάτας

    2 πιπεριές σε ροδέλες ή κυβάκια 3 κολοκυθάκια σε φέτες ή κυβάκια 2 μελιτζάνες σε φέτες ή κ…
  • Πένες με τουρλού λαχανικών

    πένες: 500 γρ. μελιτζάνα: 1 κομμένη σε ροδέλες μανιτάρια: 250 γρ. κολοκυθάκια: 2, καθαρισμ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κεφτεδάκια με πατάτες στο φούρνου αλλιώς

3 πατάτες, καθαρισμένες και βρασμένες 1 λευκό κρεμμύδι μοσχαρίσιο κιμά 1 κ.γ ψιλοκομμένο μ…