Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Αγκινάρες με καρότα

Αγκινάρες με καρότα

0

– 1000 γρ. αγκινάρες καθαρισμένες

– 300 γρ. καρότα

– 2 σκελίδες σκόρδο

– 15 φύλλα φρέσκια μέντα

– 2-3 κλωναράκια δυόσμο

– 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό

– 100 ml. λευκό κρασί

– 120 ml. ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό

– 50 ml. χυμό λεμονιού

– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

– Αλάτι

– 2 λεμόνια

Πλένουμε, στεγνώνουμε καλά και ψιλοκόβουμε με μαχαίρι όλα τα μυρωδικά και τα σκόρδα.

Σ΄ένα μπωλ ανακατεύουμε τα όλα μυρωδικά και μαζί το σκόρδο και το ελαιόλαδο, με αυτό το μείγμα περιχύνουμε και «τρίβουμε» τις αγκινάρες.

Σε μια ευρύχωρη, πλασωτέ κατσαρόλα τοποθετούμε τις αγκινάρες και τα καρότα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο με τα μυρωδικά, το κρασί, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.

Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά και κατόπιν σε σιγοβράζουμε για 35 λεπτά.

Σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά και λεμόνι.

  • Σπετζοφάι μανιταριών

    -500γρ. μανιτάρια αγάρικα -2-3 μανιτάρια portobello -1 σκελίδα σκόρδο -4 κ.σ. ελαιόλαδο -1…
  • Σουπιές με πατάτες

    -12 σουπιές καθαρισμένες -2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες -200 γρ. μπαγιάτικο ψωμί -λίγος μ…
  • Κυπριακές ταχινόπιτες

    500 γρ. αλεύρι 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κύβο ν…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα και αμύγδαλα

    Για τη ζύμη -900γρ. αλεύρι σκληρό -2 φακελάκια μαγιά ξηρή -210γρ. ζάχαρη -180γρ. βούτυρο 8…
  • Σπετζοφάι μανιταριών

    -500γρ. μανιτάρια αγάρικα -2-3 μανιτάρια portobello -1 σκελίδα σκόρδο -4 κ.σ. ελαιόλαδο -1…
  • Πασχαλινά κουλουράκια

    -400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ -125 γρ. ζάχαρη άχνη -180 γ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα και αμύγδαλα

Για τη ζύμη -900γρ. αλεύρι σκληρό -2 φακελάκια μαγιά ξηρή -210γρ. ζάχαρη -180γρ. βούτυρο 8…