Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Αγκινάρες με καρότα

Αγκινάρες με καρότα

0

– 1000 γρ. αγκινάρες καθαρισμένες

– 300 γρ. καρότα

– 2 σκελίδες σκόρδο

– 15 φύλλα φρέσκια μέντα

– 2-3 κλωναράκια δυόσμο

– 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό

– 100 ml. λευκό κρασί

– 120 ml. ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό

– 50 ml. χυμό λεμονιού

– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

– Αλάτι

– 2 λεμόνια

Πλένουμε, στεγνώνουμε καλά και ψιλοκόβουμε με μαχαίρι όλα τα μυρωδικά και τα σκόρδα.

Σ΄ένα μπωλ ανακατεύουμε τα όλα μυρωδικά και μαζί το σκόρδο και το ελαιόλαδο, με αυτό το μείγμα περιχύνουμε και «τρίβουμε» τις αγκινάρες.

Σε μια ευρύχωρη, πλασωτέ κατσαρόλα τοποθετούμε τις αγκινάρες και τα καρότα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο με τα μυρωδικά, το κρασί, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.

Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά και κατόπιν σε σιγοβράζουμε για 35 λεπτά.

Σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά και λεμόνι.

  • Καροτόπιτα

    Για τη ζύμη: -600 γρ. (5 φλιτζ. τσαγιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις -200 γρ. (1 κεσεδάκι)…
  • Σαλάτα πλιγούρι με φέτα, κάστανα και ρόδι

    4-6 κ.σ. ελαιόλαδο 200 γρ. πλιγούρι 200 ml ζωμό λαχανικών 200 γρ. πράσα 1 σκ. σκόρδο, ψιλο…
  • Χοιρινό με πράσα

    1 κιλό χοιρινό κρέας μπούτι 1 κιλό πράσα 2 κρεμμύδια 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί 2 σκελίδ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Καροτόπιτα

    Για τη ζύμη: -600 γρ. (5 φλιτζ. τσαγιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις -200 γρ. (1 κεσεδάκι)…
  • Νηστίσιμα ζυμαρικά με σάλτσα ταραμά

    -400 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας -4 πιπεριές Φλωρίνης, από βάζο, στραγγισμένες και ψιλο…
  • Σαλάτα πλιγούρι με φέτα, κάστανα και ρόδι

    4-6 κ.σ. ελαιόλαδο 200 γρ. πλιγούρι 200 ml ζωμό λαχανικών 200 γρ. πράσα 1 σκ. σκόρδο, ψιλο…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καροτόπιτα

Για τη ζύμη: -600 γρ. (5 φλιτζ. τσαγιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις -200 γρ. (1 κεσεδάκι)…