Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κραμπλ μήλου

Κραμπλ μήλου

0

για το κραμπλ

-110γρ. βούτυρο παγωμένο

-110γρ. άχνη ζάχαρη

-175γρ. αλεύρι

για τα μήλα

-500γρ. μήλα (περίπου 4 μετρίου μεγέθους)

-2 κ.σ. άχνη

-Λίγη κανέλα (προαιρετικά)

-2-3 κ.σ. καρύδια (προαιρετικά)

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες τα μήλα. Τα ανακατεύουμε με την άχνη και την κανέλα αν χρησιμοποιούμε. Τα στρώνουμε και τα πατάμε από πάνω σε ένα ταψάκι 23 εκατοστά. Το ταψάκι μας θέλουμε να έχει ύψος 5-6 εκατοστά. Πασπαλίζουμε με τα καρύδια αν χρησιμοποιούμε.

Ετοιμάζουμε το κραμπλ. Ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί μέχρι να έχουμε ένα τριφτό μείγμα. Ανακατεύουμε με τα χέρια. Στρώνουμε πάνω από τα μήλα και το πιέζουμε. Χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι και το ισιώνουμε από πάνω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C για 35 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά. Έπειτα, κόβουμε και σερβίρουμε.

  • Κέικ μήλου με σταφίδες και καρύδια

    4-5 μήλα ξεφλουδισμένα, κομμένα σε κυβάκια 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα 3 φλιτζάνια του …
  • Νηστίσιμος χαλβάς μαρμπρέ

    -250 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί -2/3 φλιτζ. αραβοσιτέλαιο -1/2 κιλό σιμιγδάλι χο…
  • Μους με χαλβά και κανέλα

    -200 γρ. χαλβά βανίλια -100 γρ. γάλα 3,5% λιπαρά ή γάλα σόγιας για τη νηστεία -330 γρ. κρέ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιάρος σκορδαλιά

Μπακαλιάρος (στο αλάτι) 1 κουτάκι μπύρα αλεύρι για όλα αλάτι 2 σκελίδες σκόρδο (μέτριες) 2…