Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κραμπλ μήλου

Κραμπλ μήλου

0

για το κραμπλ

-110γρ. βούτυρο παγωμένο

-110γρ. άχνη ζάχαρη

-175γρ. αλεύρι

για τα μήλα

-500γρ. μήλα (περίπου 4 μετρίου μεγέθους)

-2 κ.σ. άχνη

-Λίγη κανέλα (προαιρετικά)

-2-3 κ.σ. καρύδια (προαιρετικά)

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες τα μήλα. Τα ανακατεύουμε με την άχνη και την κανέλα αν χρησιμοποιούμε. Τα στρώνουμε και τα πατάμε από πάνω σε ένα ταψάκι 23 εκατοστά. Το ταψάκι μας θέλουμε να έχει ύψος 5-6 εκατοστά. Πασπαλίζουμε με τα καρύδια αν χρησιμοποιούμε.

Ετοιμάζουμε το κραμπλ. Ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί μέχρι να έχουμε ένα τριφτό μείγμα. Ανακατεύουμε με τα χέρια. Στρώνουμε πάνω από τα μήλα και το πιέζουμε. Χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι και το ισιώνουμε από πάνω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C για 35 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά. Έπειτα, κόβουμε και σερβίρουμε.

  • Τσίζκεϊκ με κανταΐφι

    -800 γρ. Τυρί κρέμα -100 γρ. Ζάχαρη άχνη -200 γρ. Σταφίδες -450 γρ. Φύλλο Κανταΐφι (1 πακέ…
  • Κέικ με σύκα και καρύδια

    -350 γρ. αλεύρι φουσκώνει μόνο του -150 γρ. ηλιέλαιο -220 γρ. ζάχαρη -3 αυγά -160 γρ. γάλα…
  • Παγωμένες μπάρες γιαουρτιού

    -2 φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό -3/4 φλιτζ. δημητριακά με φρούτα (π.χ. Fitness) -1/2 φλιτζ. …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • kalamarakia gemista

    Καλαμαράκια γεμιστά

    6 μέτρια προς μεγάλα Καλαμαράκια 1 κούπα ρύζι καρολίνα: 4 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (…
  • Κρεμμυδόπιτα με τυρί

    Σφολιάτα: 2 φύλλα (750 γρ.) Κομμένα φέτες κρεμμύδια: 4 μεγάλα (600 γρ.) Χοντροτριμμένο τυρ…
  • Τσίζκεϊκ με κανταΐφι

    -800 γρ. Τυρί κρέμα -100 γρ. Ζάχαρη άχνη -200 γρ. Σταφίδες -450 γρ. Φύλλο Κανταΐφι (1 πακέ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμαράκια γεμιστά

6 μέτρια προς μεγάλα Καλαμαράκια 1 κούπα ρύζι καρολίνα: 4 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (…