Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κραμπλ μήλου

Κραμπλ μήλου

0

για το κραμπλ

-110γρ. βούτυρο παγωμένο

-110γρ. άχνη ζάχαρη

-175γρ. αλεύρι

για τα μήλα

-500γρ. μήλα (περίπου 4 μετρίου μεγέθους)

-2 κ.σ. άχνη

-Λίγη κανέλα (προαιρετικά)

-2-3 κ.σ. καρύδια (προαιρετικά)

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες τα μήλα. Τα ανακατεύουμε με την άχνη και την κανέλα αν χρησιμοποιούμε. Τα στρώνουμε και τα πατάμε από πάνω σε ένα ταψάκι 23 εκατοστά. Το ταψάκι μας θέλουμε να έχει ύψος 5-6 εκατοστά. Πασπαλίζουμε με τα καρύδια αν χρησιμοποιούμε.

Ετοιμάζουμε το κραμπλ. Ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί μέχρι να έχουμε ένα τριφτό μείγμα. Ανακατεύουμε με τα χέρια. Στρώνουμε πάνω από τα μήλα και το πιέζουμε. Χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι και το ισιώνουμε από πάνω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C για 35 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά. Έπειτα, κόβουμε και σερβίρουμε.

  • Λεμονόπιτα με κραμπλ

    -1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι -1/2 κουταλάκι αλάτι – 1 κουταλάκι baking powder -1 1/3 φλιτζ…
  • Κέικ κρατήρας

    για την κρέμα -780 γάλα (4 φλιτζάνια) -3 κουταλιές σούπας κορν φλάουερ -2 κουταλιές σούπας…
  • Μπισκότα βρώμη-σοκολάτα

    2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα καστανή ζάχαρη μαλακή ½ κούπα ζάχαρη κρυσταλλ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρεβίθια με μελιτζάνες στον φούρνο

400γρ ρεβίθια 4 μέτριες μελιτζάνες 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 500ml χυμό ντο…