Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κραμπλ μήλου

Κραμπλ μήλου

0

για το κραμπλ

-110γρ. βούτυρο παγωμένο

-110γρ. άχνη ζάχαρη

-175γρ. αλεύρι

για τα μήλα

-500γρ. μήλα (περίπου 4 μετρίου μεγέθους)

-2 κ.σ. άχνη

-Λίγη κανέλα (προαιρετικά)

-2-3 κ.σ. καρύδια (προαιρετικά)

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες τα μήλα. Τα ανακατεύουμε με την άχνη και την κανέλα αν χρησιμοποιούμε. Τα στρώνουμε και τα πατάμε από πάνω σε ένα ταψάκι 23 εκατοστά. Το ταψάκι μας θέλουμε να έχει ύψος 5-6 εκατοστά. Πασπαλίζουμε με τα καρύδια αν χρησιμοποιούμε.

Ετοιμάζουμε το κραμπλ. Ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί μέχρι να έχουμε ένα τριφτό μείγμα. Ανακατεύουμε με τα χέρια. Στρώνουμε πάνω από τα μήλα και το πιέζουμε. Χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι και το ισιώνουμε από πάνω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C για 35 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά. Έπειτα, κόβουμε και σερβίρουμε.

  • Μπισκότα βρώμης με άρωμα πορτοκάλι

    -1 κούπα αλεύρι (για κάθε χρήση ή ολικής άλεσης) -1 κούπα βρώμη -1/2 κούπα λάδι -1/2 κούπα…
  • Μπάρες χωρίς ψήσιμο

    2 φλιτζάνια μούσλι 1/2 φλιτζάνι ξερά φρούτα (δαμάσκηνα, βερίκοκα και κεράσια) 1/2 φλιτζάνι…
  • Στρούντελ με μήλο και χαλβά

    Για τη ζύμη: -175 γρ. αλεύρι γ.ο.χ -1/2 κ.γ αλάτι -85ml. νερό -25ml. ελαιόλαδο Για τη γέμι…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπισκότα βρώμης με άρωμα πορτοκάλι

-1 κούπα αλεύρι (για κάθε χρήση ή ολικής άλεσης) -1 κούπα βρώμη -1/2 κούπα λάδι -1/2 κούπα…