Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κραμπλ μήλου

Κραμπλ μήλου

0

για το κραμπλ

-110γρ. βούτυρο παγωμένο

-110γρ. άχνη ζάχαρη

-175γρ. αλεύρι

για τα μήλα

-500γρ. μήλα (περίπου 4 μετρίου μεγέθους)

-2 κ.σ. άχνη

-Λίγη κανέλα (προαιρετικά)

-2-3 κ.σ. καρύδια (προαιρετικά)

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες τα μήλα. Τα ανακατεύουμε με την άχνη και την κανέλα αν χρησιμοποιούμε. Τα στρώνουμε και τα πατάμε από πάνω σε ένα ταψάκι 23 εκατοστά. Το ταψάκι μας θέλουμε να έχει ύψος 5-6 εκατοστά. Πασπαλίζουμε με τα καρύδια αν χρησιμοποιούμε.

Ετοιμάζουμε το κραμπλ. Ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί μέχρι να έχουμε ένα τριφτό μείγμα. Ανακατεύουμε με τα χέρια. Στρώνουμε πάνω από τα μήλα και το πιέζουμε. Χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι και το ισιώνουμε από πάνω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C για 35 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά. Έπειτα, κόβουμε και σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Αλμυρά μάφινς με φέτα και πιπεριές

    -250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ -2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλο…
  • Τηγανιά στο ψωμί

    -μισό κιλό χοιρινό κρέας -μισή πιπεριά κόκκινη -μισή πιπεριά κίτρινη -μισό κρεμμύδι μέτριο…
  • Σολομός με σως γιαουρτιού

    -4 φέτες σολομού λίγο αλεύρι για το πανάρισμα -2 κ.γ. άνηθος 1 λεμόνι (ο χυμός του) -αλάτι…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αλμυρά μάφινς με φέτα και πιπεριές

-250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ -2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλο…