Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

0

Έλεγχος στις γέφυρες και αλλού
Μετά το πολύ μεγάλο κακό που έγινε στο νομό Χανίων εξαιτίας των βροχών και την καταστροφή εκτός των άλλων και επτά γεφυρών, τίθεται ένα σοβαρό θέμα και σ’ εμάς εδώ. Κι αυτό το θέμα δεν είναι άλλο από αυτό της πρόληψης. Πρόληψη ως προς τον έλεγχο της στατικότητας των γεφυρών, σε βουνό και κάμπο, έλεγχος των αντιπλημμυρικών έργων εάν καθαρίζονται και συντηρούνται, έλεγχος των ρεμάτων και καθαρισμός τους, έλεγχος των χειμάρρων να μην έχει καλυφθεί μέρος τους ή μπαζωθούν.
Αυτονόητο είναι βέβαια ότι θα πρέπει να καθαρίζονται συχνά το δίκτυο ομβρίων στην πόλη και εκτός. Εάν όλα τα παραπάνω με σχέδιο κι οργάνωση τηρούνται, τότε πολύ δύσκολα θα εμφανιστούν στο νομό προβλήματα πλημμυρικής μορφής.
Γ.Δ.


Λύθηκε το πρόβλημα στην ΕΡΤ
Σύντομο σχετικά πρόβλημα είχαν τα κρατικά κανάλια κι είχαν «χαθεί» από τις οθόνες τηλεοράσεων. Το πρόβλημα οφείλονταν στον άσχημο καιρό που επηρέασε τους πομπούς που βρίσκονται στη Θάσο κι όχι στους πομπούς στον Έβρο.
Το «μαύρο»  στην ΕΡΤ αποκαταστάθηκε και πλέον οι εκπομπές μεταδίδονται κανονικά και οι τηλεθεατές μπορούν πλέον να παρακολουθούν τις αγαπημένες τους τηλεσειρές.
Γ.Δ.


Έκλεισε η Raxevsky
Τέλος εποχής και το λουκέτο μπήκε. Για μια ιστορική ελληνική εταιρεία γυναικείων ρούχων, οδηγώντας στην ανεργία 100 από τους τελευταίους πλέον υπαλλήλους της. Η Raxevsky υπήρξε μια ελληνική αλυσίδα στον κλάδο της ένδυσης. Η οικονομική κρίση ήταν η ταφόπλακα της επιχείρησης η οποία διέθετε ένα δίκτυο από 50 ιδιόκτητα και franchise καταστήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό και απασχολούσε 250 εργαζόμενους.
Γ.Δ.


Βουλευτικό
Πάντως είναι να τους λυπάσαι τους βουλευτές. Δεν καταφέρνουν με τους παχυλούς μισθούς τους να τα βγάλουν πέρα όπως τα βολεύει ο κοσμάκης με 400-500-1000 ευρώ και θέλουν και καταναλωτικά δάνεια 100 χιλιάρικα. Που τέτοια δάνεια δεν έδιναν οι τράπεζες ούτε τις « καλές»  εποχές.
Χ.Ν.


Φημολογίες προεκλογικές
Δεν αποτελεί κάτι νέο η ψεύτικη φημολογία κατά τη διάρκεια του εκλογικού αγώνα. Το όλο σύστημα είναι παλιό και χρησιμοποιείται τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της εκλογικής αναμέτρησης. Στην περιοχή μας λοιπόν κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο Γιάννης Παπαχρόνης δεν θα είναι υποψήφιος για κάποιους λόγους. Άμεσα αντέδρασαν οι συνεργάτες του Σπανίδης και Πετρόπουλος, διαψεύδοντας την φημολογία η οποία βεβαίως ήταν κατευθυνόμενη. Από πού;  Άγνωστο!
Το ίδιο συμβαίνει συχνά και με τον υποψήφιο δήμαρχο Μ. Τσέπελη, ο οποίος πληροφορούμαστε ετοιμάζεται και κλείνει το συνδυασμό του. Οι υπερβολές, οι ψεύτικες φήμες δεν έχουν όριο.  Εδώ πριν χρόνια ένας υποψήφιος βουλευτής κυκλοφόρησε σκόπιμα ότι ο συνάδελφος στην ίδια παράταξη πως είχε πεθάνει! Κι αυτό για να δημιουργήσει αναταραχή στους ψηφοφόρους για να ψηφίσουν αυτόν!
Γ.Δ.


Στελέχωση ψηφοδελτίων
Τα ψηφοδέλτιά τους στελεχώνουν οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν τη δημαρχία Ξάνθης. Μάλιστα ένας ένας οι «παίκτες»  ανακοινώνουν και επίσημα την κάθοδό τους, ενώ δίνουν στη δημοσιότητα και αριθμό υποψηφίων συμβούλων τους.
Έτσι την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 19.00 στο Ίδρυμα, στο «Π»  ο Γ. Χατζηθεοδώρου θα παρουσιάσει θέσεις του συνδυασμού του και πιθανόν και αριθμό πρώτων υποψηφίων. Κινητικότητα λοιπόν μεγάλη όσο ο χρόνος μειώνεται και οι λίστες πρέπει να κλείσουν για ν’ αρχίσει ο κανονικός αγώνας αυτός της συλλογής των σταυρών. Ο οποίος είναι και ο πλέον δύσκολος.
Γ.Δ.


Αυτοδιοικητική σέντρα
Ψάχνω αρχεία και ρωτάω παλιούς ποδοσφαιριστές και αθλητικογράφους. Για να πληροφορηθώ ποιους ποδοσφαιριστές είχαμε δημοτικούς συμβούλους κατά το παρελθόν στον δήμο Ξάνθης. Επίκαιρο το θέμα λόγω της κατάρτισης των ψηφοδελτίων κι έτσι από την έρευνα εντοπίστηκαν μόνο τρία άτομα ως εκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι από την περίοδο της αντιπολίτευσης και μετά. Τα άτομα αυτά σύμφωνα με το αρχείο του Γ. Τσιλιγγιρίδη είναι ο Χαράλαμπος Χατζημεστής  που εξελέγη με τον συνδυασμό του Φιλ. Αμοιρίδη, ο Στυλιανός Χατζηεφραιμίδης που εξελέγη με τον συνδυασμό του Χρήστου Πούλιου και ο Θεοδωρίδης Αναστάσιος ο οποίος εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος επί 25 χρόνια συνεχώς και μάλιστα με τους Αμοιρίδη, Στυλιανίδη, Δημαρχόπουλο.
Γ.Δ.


Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ
Αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που συχνά πληροφορούμαστε ότι συμβαίνουν σε διάφορα σημεία του πλανήτη, μόνο τυχαία δεν είναι. Δεν είναι τυχαίο να χιονίζει στην έρημο, να πέφτει ποσότητα νερού σ’ ένα μέρος πολλαπλάσιο του μέσου όρου ολόκληρου έτους σε 3-4 ημέρες μέσα. Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, μας προειδοποιεί αλλά εμείς απλά αγανακτούμε για τις ζημιές, ξεχνώντας ότι οι πάγοι που λειώνουν δεν είναι μια ασήμαντη και χωρίς επιπτώσεις υπόθεση. Άσχετα εάν συμβαίνει μακριά μας, πάρα πολύ μακριά.
Βέβαια θα πρέπει να επισημάνουμε και μια άλλη παράμετρο ιδιαίτερα σημαντική. Ο άνθρωπος έχει το μεγάλο μερίδιο ευθύνης για όλα όσα συμβαίνουν, κανείς άλλος. Οι δράσεις του σύγχρονου ανθρώπου είναι αυτές που επιβάρυναν και συνεχίζουν να επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα. Κάποιοι ηγέτες το έχουν καταλάβει, κάποιοι ισχυροί όχι. Μόνο που τη ζημιά την πληρώνουν πρώτα οι κάτοικοι των φτωχών λαών.
-Άλλοι φταίνε κι άλλοι πληρώνουν.
Γ.Δ.


Τι θα απαντήσουν;
Εάν ρωτήσουμε νέους που επιθυμούν να γίνουν επιχειρηματίες «ποιο είναι το επίπεδο του ενδιαφέροντος τους» τι άραγε θα μας απαντήσουν; Είναι ένα εύλογο ερώτημα, όμως ποια θα είναι η απάντηση δεν γνωρίζουμε. Κι αυτό διότι δεν έγινε κάποια προσπάθεια οι φορείς της Ξάνθης, ΕΒΕ και άλλοι, να προσεγγίσουν τους νέους και πληροφορηθούν την κατεύθυνση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας που επιθυμούν ν’ ακολουθήσουν.
Χωρίς σχετική έρευνα, κάποια εκδήλωση για να φωτιστούν οι επιθυμίες των νέων μας, ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορούν εύκολα να βγουν. Κι αυτό, διότι κάθε περιοχή, έχει τα δικά της ξεχωριστά χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες, κι ούτε ως εκ τούτου μπορούν τα συμπεράσματα για την Κρήτη να έχουν ισχύ για εμάς εδώ πάνω. Χρειάζεται ως εκ τούτου να γίνει μια έρευνα και εκδήλωση προς την κατεύθυνση διερεύνησης της νεανικής επιχειρηματικότητας. Νέοι υπάρχουν, με ικανότητες αλλά και με εξειδίκευση και πρόσβαση στην πληροφορία. Χρειάζονται όμως κι άλλα που σήμερα λείπουν και πρέπει να βρεθούν.
Γ.Δ.


Τα εκλογικά του δήμου Τοπείρου
Με τον Άγγελο Κηλικιώτη θα είναι υποψήφιος ο Σάκης Λουκμακιάς στον δήμο Τοπείρου. Υπήρχαν φήμες ότι θα ήταν περιφερειακός σύμβουλος και ο ίδιος μάλιστα το επιβεβαίωσε αν και εφόσον ήταν επικεφαλής ο Κώστας Ζαγναφερης. Αυτή η συνεργασία δεν είχε αίσιο τέλος και τώρα θα είναι υποψήφιος στον δήμο Τοπείρου  με τον συνδυασμό του Άγγελου Κηλικιώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κηλικιώτης θα ανακοινώσει μετά τις Αποκριές  πάνω από 80 υποψηφίους.
Να σημειώσουμε ότι οι άλλοι υποψήφιοι είναι  ο νυν δήμαρχος Θωμάς Μίχογλου, ο Κώστας Δαλάτσης, ο Νίκος Κιατίπης. Ενδέχεται δε να είναι και ο Δήμος Τσιλιγγίρης.
Μ.Ξ.  


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…