Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κραμπλ μήλου

Κραμπλ μήλου

0

για το κραμπλ

-110γρ. βούτυρο παγωμένο

-110γρ. άχνη ζάχαρη

-175γρ. αλεύρι

για τα μήλα

-500γρ. μήλα (περίπου 4 μετρίου μεγέθους)

-2 κ.σ. άχνη

-Λίγη κανέλα (προαιρετικά)

-2-3 κ.σ. καρύδια (προαιρετικά)

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες τα μήλα. Τα ανακατεύουμε με την άχνη και την κανέλα αν χρησιμοποιούμε. Τα στρώνουμε και τα πατάμε από πάνω σε ένα ταψάκι 23 εκατοστά. Το ταψάκι μας θέλουμε να έχει ύψος 5-6 εκατοστά. Πασπαλίζουμε με τα καρύδια αν χρησιμοποιούμε.

Ετοιμάζουμε το κραμπλ. Ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί μέχρι να έχουμε ένα τριφτό μείγμα. Ανακατεύουμε με τα χέρια. Στρώνουμε πάνω από τα μήλα και το πιέζουμε. Χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι και το ισιώνουμε από πάνω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C για 35 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά. Έπειτα, κόβουμε και σερβίρουμε.

  • Τάρτα με σταφύλια και αμύγδαλα

    -100 gr  αλεύρι για όλες τις χρήσεις -1 κουταλιά ζάχαρη -¼ κουταλάκι αλάτι -50gr βούτυρο -…
  • Pancakes γεμιστά με πραλίνα

      -10−12 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού με κακάο (200−240g) -1¾ κούπας αλεύρι για όλες τις …
  • Σουφλέ λεμονιού

    -1 κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη, για το βουτύρωμα (15ml) -¾ κούπας ζάχαρη λευκή κρυσταλλική (150…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τάρτα με σταφύλια και αμύγδαλα

-100 gr  αλεύρι για όλες τις χρήσεις -1 κουταλιά ζάχαρη -¼ κουταλάκι αλάτι -50gr βούτυρο -…