Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κραμπλ μήλου

Κραμπλ μήλου

0

για το κραμπλ

-110γρ. βούτυρο παγωμένο

-110γρ. άχνη ζάχαρη

-175γρ. αλεύρι

για τα μήλα

-500γρ. μήλα (περίπου 4 μετρίου μεγέθους)

-2 κ.σ. άχνη

-Λίγη κανέλα (προαιρετικά)

-2-3 κ.σ. καρύδια (προαιρετικά)

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες τα μήλα. Τα ανακατεύουμε με την άχνη και την κανέλα αν χρησιμοποιούμε. Τα στρώνουμε και τα πατάμε από πάνω σε ένα ταψάκι 23 εκατοστά. Το ταψάκι μας θέλουμε να έχει ύψος 5-6 εκατοστά. Πασπαλίζουμε με τα καρύδια αν χρησιμοποιούμε.

Ετοιμάζουμε το κραμπλ. Ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί μέχρι να έχουμε ένα τριφτό μείγμα. Ανακατεύουμε με τα χέρια. Στρώνουμε πάνω από τα μήλα και το πιέζουμε. Χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι και το ισιώνουμε από πάνω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C για 35 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά. Έπειτα, κόβουμε και σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • revithokeftedes-giaourti

    Ρεβιθοκεφτέδες με σως γιαούρτι

    250 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα 1 μέτριο κρεμμύδι 3 σκελίδες σκόρδο αλάτι μαύρο πιπέρι 1-1,5 …
  • Φραουλόπιτα αφράτη

    -250γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη) καλά μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου -150γρ. αλεύρι που φ…
  • Παστίτσιο μανιταριών

    -500 γρ. μακαρόνια χονδρά για παστίτσιο -1 κιλό μανιτάρια (μπορείτε να επιλέξετε λεντινούλ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρεβιθοκεφτέδες με σως γιαούρτι

250 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα 1 μέτριο κρεμμύδι 3 σκελίδες σκόρδο αλάτι μαύρο πιπέρι 1-1,5 …