Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ζουμερό μοσχάρι κατσαρόλας με σάλτσα μανιταριών

Ζουμερό μοσχάρι κατσαρόλας με σάλτσα μανιταριών

0

–600 gr. μοσχάρι κατάλληλο για κατσαρόλα (ελιά ή ποντίκι)

–300 gr. μανιτάρια λευκά

–20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια

–1 κρεμμύδι ξερό

–1 πράσο

–2 σκελίδες σκόρδο

–1 μεγάλο καρότο

–800 ml. ζεστό νερό

–100 ml. χυμό ντομάτας

–30 ml. ελαιόλαδο

–20 ml. βούτυρο

–3 κουταλιές της σούπας αλεύρι

–1½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά καπνιστή

–1 δαφνόφυλλο

–1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

–100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

–150 γρ. σπιτικές χυλοπίτες ή ταλιατέλες

–Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

–Θαλασσινό αλάτι

–Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε ομοιόμορφα κομμάτια. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια να μαλακώσουν μέσα στο καυτό νερό ώστε να προετοιμάσουμε το ζωμό. Στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί και αλευρώνουμε με τις 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι. Το σωτάρουμε σε τηγάνι με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.

Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα όπου εκεί προσθέτουμε την πάπρικα, το δαφνόφυλο, τη ζάχαρη και πιπέρι. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό των μανιταριών, σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ελέγχοντας προς το τέλος τα υγρά.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα σωτάρουμε με το βούτυρο ώστε να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα και τις χυλοπίτες, προσθέτουμε αλάτι και συνεχίζουμε το βρασμό για 10 λεπτά, αν το φαγητό δεν έχει αρκετά υγρά προσθέτουμε 150ml ζεστό νερό.

Αποσύρουμε και προσθέτουμε το γιαούρτι, σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…