Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σαλιγκαρένια τυροπιτάκια

Σαλιγκαρένια τυροπιτάκια

0

Για τη ζύμη

1 γιαούρτι (200 γρ)

1 φαρίν απ (500 γρ)

1 βιτάμ soft (250 γρ)

Για τη γέμιση

250 γρ φέτα

1 αυγό

3 κουταλιές της σούπας γάλα

λίγο πιπέρι

λίγο αλάτι στην περίπτωση που η φέτα είναι ανάλατη

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε

μια μαλακιά και εύπλαστη ζύμη. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Λιώνουμε πολύ καλά την φέτα με το πιρούνι. Χτυπάμε το αυγό, το γάλα ,το πιπέρι και το ανακατεύουμε με την φέτα. Ανοίγουμε την ζύμη μας λεπτές λωρίδες περίπου 2 cm x 15 cm και βάζουμε κατά μήκος της κάθε λωρίδας λίγες κουταλιές από την γέμιση. Τυλίγουμε την λωρίδα ώστε στο τελείωμα του γυρίσματος να μοιάζει με σαλιγκαράκι. Στο κλείσιμο αλείφουμε με λίγο γάλα για να κολλήσουμε την ζύμη.

Τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.

  • Γιαουρτοτυρόπιτα

    -2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι -2 κεσεδάκια φέτα σε τρίμματα -1 κεσεδάκι φρέσκο γάλα -1 …
  • Κασεροκούλουρα

    -1 φακελάκι ξερή μαγιά, -200 ml χλιαρό γάλα, -100 ml χλιαρό νερό, -100 ml χλιαρό σπορέλαιο…
  • taxinobourekakia

    Ταχινομπουρεκάκια Μακεδονίας

    -½ κιλό φύλλο κρούστας -1/2 φλιτζάνι σησαμέλαιο -σουσάμι Για τη γέμιση -175 γρ. ταχίνι -½ …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χριστουγεννιάτικη σαλάτα

Για τη σαλάτα -1 παντζάρι -1 γλυκοπατάτα -Πράσινη σαλάτα (ανάμεικτη) -1/2 φλιτζάνι ρόδι -1…