Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σαλιγκαρένια τυροπιτάκια

Σαλιγκαρένια τυροπιτάκια

0

Για τη ζύμη

1 γιαούρτι (200 γρ)

1 φαρίν απ (500 γρ)

1 βιτάμ soft (250 γρ)

Για τη γέμιση

250 γρ φέτα

1 αυγό

3 κουταλιές της σούπας γάλα

λίγο πιπέρι

λίγο αλάτι στην περίπτωση που η φέτα είναι ανάλατη

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε

μια μαλακιά και εύπλαστη ζύμη. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Λιώνουμε πολύ καλά την φέτα με το πιρούνι. Χτυπάμε το αυγό, το γάλα ,το πιπέρι και το ανακατεύουμε με την φέτα. Ανοίγουμε την ζύμη μας λεπτές λωρίδες περίπου 2 cm x 15 cm και βάζουμε κατά μήκος της κάθε λωρίδας λίγες κουταλιές από την γέμιση. Τυλίγουμε την λωρίδα ώστε στο τελείωμα του γυρίσματος να μοιάζει με σαλιγκαράκι. Στο κλείσιμο αλείφουμε με λίγο γάλα για να κολλήσουμε την ζύμη.

Τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.

  • Πιπερόπιτες φωλιές

    -1 πακέτο φύλλο κρούστας (περίπου 11 φύλλα) -1 κούπα λάδι ή βούτυρο ή μισό μισό Γέμιση -1 …
  • Ελιόπιτα κέικ

      -4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις -1 ποτήρι ελαιόλαδο -3 κ.γ. baking powder -1…
  • Ελιόπιτα κέικ

      -4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις -1 ποτήρι ελαιόλαδο -3 κ.γ. baking powder -1…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τάρτα πανακότα με φράουλες

Για την κρέμα -750 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά -250 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες -80 γρ. ζάχα…