Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Νόστιμα αλμυρά κουλουράκια

Νόστιμα αλμυρά κουλουράκια

0

-½ φλιτζ. βούτυρο φρέσκο (σε θερμοκρασία δωματίου)

-½ φλιτζ. μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)

-1 φλιτζ. σπορέλαιο

-1 φλιτζ. γάλα

-1½ φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο

-1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

-αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-1 αυγό (για άλειμμα)

Σε λεκανάκι, λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη με το χέρι ή με το μίξερ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υγρά υλικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και σιγά-σιγά το αλεύρι. Προσθέτουμε τόσο αλεύρι, όσο να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.

Πλάθουμε τα μπισκότα σε μπαστουνάκια και τα απλώνουμε σε ελαφρώς λαδωμένη λαδόκολλα. Χωρίς λαδόκολλα θα κολλήσουν. Χτυπάμε το αυγό ελαφρά και αλείφουμε τα μπισκότα. Προαιρετικά, μπορούμε να πασπαλίσουμε με επιπλέον κεφαλοτύρι ή σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180oC, για περίπου 20 λεπτά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Φασόλια Χάντρες με Γλυκοπατάτα

    -1/4 κούπας ελαιόλαδο -1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο -1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο πολτοποιημέν…
  • Δροσερό γιαουρτογλυκό

    2 πακέτα πτι-μπερ ½ φλ. Άχνη ζάχαρη 1 κρέμα γάλακτος μικρή 1 Βαζάκι 200 γραμ. μαρμελάδα βύ…
  • Καλοκαιρινή μακαρονοσαλάτα με φέτα

    1 μεγάλο κολοκύθι κομμένο σε καρέ 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε καρέ 1 κρεμμύδι ξερό κομμέ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φασόλια Χάντρες με Γλυκοπατάτα

-1/4 κούπας ελαιόλαδο -1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο -1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο πολτοποιημέν…