Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Νόστιμα αλμυρά κουλουράκια

Νόστιμα αλμυρά κουλουράκια

0

-½ φλιτζ. βούτυρο φρέσκο (σε θερμοκρασία δωματίου)

-½ φλιτζ. μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)

-1 φλιτζ. σπορέλαιο

-1 φλιτζ. γάλα

-1½ φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο

-1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

-αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-1 αυγό (για άλειμμα)

Σε λεκανάκι, λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη με το χέρι ή με το μίξερ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υγρά υλικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και σιγά-σιγά το αλεύρι. Προσθέτουμε τόσο αλεύρι, όσο να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.

Πλάθουμε τα μπισκότα σε μπαστουνάκια και τα απλώνουμε σε ελαφρώς λαδωμένη λαδόκολλα. Χωρίς λαδόκολλα θα κολλήσουν. Χτυπάμε το αυγό ελαφρά και αλείφουμε τα μπισκότα. Προαιρετικά, μπορούμε να πασπαλίσουμε με επιπλέον κεφαλοτύρι ή σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180oC, για περίπου 20 λεπτά.

  • Μπισκότα δημητριακών

    -100 γρ. φαρίνα ολικής άλεσης -1 πρέζα αλάτι -1 κ.γ. σόδα μαγειρική -85 γρ. ακατέργαστη ζά…
  • elaiotyropsomo

    Ελαιοτυρόψωμο με μπίρα

    Για τη ζύμη -500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του -1 κουτάκι μπίρα ξανθιά -2 κουτ. σούπας …
  • domatopita

    Ντοματόπιτα με τυρένια ζύμη

    Για την ζύμη -250γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του -100γρ γιαούρτι -125γρ μαργαρίνη -3 κ.σ …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κέικ κολοκύθας με καρύδι και κραμπλ

Μείγμα κανέλας: 50 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική 2 κτγ κανέλα   Για το κραμπλ: 55 γρ βο…