-250 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-110 gr. βούτυρο
-100 gr. ζάχαρη
-100 ml. νερό παγωμένο
-½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
-150 gr. έμενταλ
-2 αυγά
-60 gr. αλεύρι
-1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
-500 ml. γάλα φρέσκο
-½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Σε ένα μπώλ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια, την ζάχαρη και το αλάτι. Αρχίζουμε με το χέρι μας να ζυμώνουμε τα υλικά, μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο στο αλεύρι και να πάρουμε μια ψιχουλιαστή ζύμη. Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη ελαστική, που δεν θα κολλάει στα χέρια. Τυλίγουμε την ζύμη και την βάζουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να μην υπάρχουν σβόλοι από το αλεύρι. Βράζουμε τα υλικά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους χτυπημένους, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην ψηθούν μέσα στην καυτή κρέμα. Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Και τα ενώνουμε στην κρέμα με σπάτουλα. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου. Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 ισόποσα κομμάτια. Ανοίγουμε ένα φύλλο ζύμης, πάνω σε αλευρωμένη, ελαφρά, λαδόκολλα. Ρίχνουμε την κρέμα και γυρνάμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα ώστε να κρατάνε την γέμιση της τάρτας. Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και καλύπτουμε την επιφάνεια της τάρτας. Πατάμε με τα δάχτυλά μας τις άκρες, ώστε να κλείσουμε την γέμιση και να κολλήσουν τα δύο φύλλα ζύμης μεταξύ τους. Ψήνουμε την τάρτα για 40-45 λεπτά στους 180°C Κελσίου. Αφήνουμε να σταθεί 30 λεπτά και σερβίρουμε!