1½ κιλό κότσι μοσχαρίσιο κομμένο σε χοντρές φέτες (οσομπούκο)
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο, ξυσμένο στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
1 κλαράκι κανέλλα
1 κλαράκι θυμάρι
2-3 κόκκους μπαχάρι
1 κουτ. γλυκού κόκκους μαύρου πιπεριού
1 νεροπότηρο χυμό ντομάτας
½ κιλό μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 νεροπότηρο λευκό ξηρό κρασί
1 κουτ. σούπας πελτέ, αλάτι
Σοτάρετε τα κομμάτια του κρέατος στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Αφαιρείτε το κρέας και ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα φέρνετε μια βόλτα και στη συνέχεια ξαναβάζετε όλο το κρέας μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτετε τα φύλλα δάφνης, την κανέλλα, το θυμάρι, το μπαχάρι και τους κόκκους του μαύρου πιπεριού σοτάροντας για άλλα πέντε λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και χαμηλώνετε τη φωτιά βράζοντας το κρέας για 1 ώρα.
Προσθέτετε τον διαλυμένο πελτέ, τα μανιτάρια, το χυμό ντομάτας, αλατίζετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για τουλάχιστον 1 ώρα ακόμη και μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό. Λίγο πριν σερβίρετε ρίχνετε στο φαγητό το φρεσκοκομμένο μαϊντανό. Συνοδεύετε με πουρέ ή ρύζι.