Για τη βασιλόπιτα
-250 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
-250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-5 αυγά μέτρια
-150 γρ. γάλα
-1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
-ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-αλάτι
Για τη γέμιση
-50 γρ. κακάο
-200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
-50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
-50 γρ. cranberries
-Για το σερβίρισμα ζάχαρη άχνη
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση 25 εκ. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα από το πορτοκάλι και το αλάτι.
Χαμηλώνουμε ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι.
Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι στο μείγμα μας.
Στη συνεχεια χωρίζουμε το μείγμα σε τρία ίσα μέρη και στο ένα από τα τρία ρίχνουμε το κακάο, την κουβερτούρα ψιλοκομμένη, τα φιστίκια Αιγίνης και τα cranberries.
Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε το μισό λευκό μείγμα στη φόρμα, το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια, και σηκώνουμε 2 εκατοστά γύρω γύρω. Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα με τα υλικά της γέμισης, το απλώνουμε ώστε να ισομοιραστεί, και στο τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο λευκό μείγμα. Βάζουμε το φλουρί! Ψήνουμε στον φούρνο για 50-60 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Σερβίρουμε με τη ζάχαρη άχνη.