Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ατομικά τσίζκεϊκ- μάφιν

Ατομικά τσίζκεϊκ- μάφιν

0

-250 γρ. μπισκότα digestive

-100 γρ. βούτυρο λιωμένο

-200 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)

-1/2 κούπα ζάχαρη

-1 κεσές γιαούρτι στραγγιστό

-2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

-1 αυγό

-1 ποτήρι του κρασιού κρέμα γάλακτος

-ξύσμα από ένα λεμόνι μεσαίου μεγέθους, ακέρωτο

-γλυκό κουταλιού βύσσινο, για γαρνίρισμα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Αλέθουμε στο μούλτι τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Ρίχνουμε το βούτυρο στα μπισκότα και ανακατεύουμε να πάει παντού. Θα δημιουργηθεί μια νωπή ζύμη. Ρίχνουμε από 2 κουτ. σούπας στις θήκες των μάφιν.

Πιέζουμε λίγο με ένα κουτάλι προς τα κάτω, ώστε να δημιουργηθούν βάσεις μέσα στις θήκες.

Ψήνουμε τις βάσεις για 8 λεπτά. Στο μεταξύ, χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το γλυκό βύσσινο) στο μίξερ, για 3-4 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βγάζουμε τις βάσεις των τσίζκεϊκ από τον φούρνο και μοιράζουμε εκεί το μείγμα του τυριού. Ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμη.

Βγάζουμε τα τσίζκεϊκ από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 1 ώρα.

Τα ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με γλυκό βύσσινο, που έχουμε σουρώσει για να μην έχει πολύ σιρόπι.

  • Μπισκότα με μέλι και ταχίνι

    -200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις -150γρ μέλι -150γρ ταχίνι -1 βανίλια -1/3 κουτ γλυκού α…
  • Τάρτα μήλου με κρέμα βανίλιας

    Για τη βάση: -125 gr βούτυρο αγελάδας  σε θερμοκρασία δωματίου + 1 κουταλάκι -1 μέτριο αυγ…
  • Σταφυλόπιτα

    -200 γρ αλεύρι -150 γρ τυρί κότατζ -50 γρ ζάχαρη -1 αυγό -6 κ.σ. μεγάλο. φυτικό λάδι -2 κο…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οσομπούκο με κρεμμυδάκια στο φούρνο

-4 φέτες κότσι μοσχαρίσιο (οσομπούκο) 1½ κιλό περίπου -500γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο -3 σ…