Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μαυρομάτικα φασόλια με σέσκουλα

Μαυρομάτικα φασόλια με σέσκουλα

0

-300γρ. φασόλια μαυρομάτικα

-1 κιλό σέσκουλα καθαρισμένα και πλυμένα

-2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

-1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

-αλάτι, πιπέρι

Βράζετε τα φασόλια και τα σέσκουλα ξεχωριστά μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζετε καλά. Σερβίρετε τα σέσκουλα σε μεγάλη πιατέλα. Αλατοπιπερώνετε λίγο τα φασόλια και τα ρίχνετε πάνω από τα σέσκουλα.

Σοτάρετε τα κρεμμύδια στο λάδι σε σιγανή φωτιά για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσόξανθο χρώμα. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνετε το καυτό λάδι με τα κρεμμύδια πάνω στα σέσκουλα και τα φασόλια. Σερβίρεται σαν σαλάτα ή πρώτο πιάτο.

  • revithokeftedes-giaourti

    Ρεβιθοκεφτέδες με σως γιαούρτι

    250 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα 1 μέτριο κρεμμύδι 3 σκελίδες σκόρδο αλάτι μαύρο πιπέρι 1-1,5 …
  • Παστίτσιο μανιταριών

    -500 γρ. μακαρόνια χονδρά για παστίτσιο -1 κιλό μανιτάρια (μπορείτε να επιλέξετε λεντινούλ…
  • Μπριάμ με ζυμαρικά

    -2 κολοκυθάκια -1 μελιτζάνα -1 κρεμμύδι -200 γραμμάρια ντοματίνια -2 σκελίδες σκόρδο -Αλάτ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ριζότο καλαμάρι

-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και 2-3 κ.σ. επιπλέον για το ρύζι -2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες …