Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κουσκούς με κουνουπίδι και ντοματίνια

Κουσκούς με κουνουπίδι και ντοματίνια

1

-300γρ. κουνουπίδι κομμένο σε κομμάτια

-1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

-100γρ. ντοματίνια κόκκινα ή πολύχρωμα κομμένα στη μέση

-2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο + 1 κουτ. σούπας επιπλέον για το σερβίρισμα

-2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο + 1 κουτ. σούπας επιπλέον για το σερβίρισμα

-ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

-¼ κουτ. γλυκού βασιλικό ξερό

Βάζετε το κουνουπίδι στο μπλέντερ, το ψιλοκόβετε σαν κους-κους και το μεταφέρετε σε μπολ. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτετε το σκόρδο, τον ξερό βασιλικό και τα αφήνετε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να σοταριστούν. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Ρίχνετε τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι και αφήνετε για 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν.

Ρίχνετε στο τηγάνι και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε καλά και αποσύρετε από τη φωτιά. Σερβίρετε τη ζεστή σαλάτα πασπαλίζοντας με τα επιπλέον φρέσκα αρωματικά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…