-300γρ. κουνουπίδι κομμένο σε κομμάτια
-1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
-100γρ. ντοματίνια κόκκινα ή πολύχρωμα κομμένα στη μέση
-2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο + 1 κουτ. σούπας επιπλέον για το σερβίρισμα
-2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο + 1 κουτ. σούπας επιπλέον για το σερβίρισμα
-ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-¼ κουτ. γλυκού βασιλικό ξερό
Βάζετε το κουνουπίδι στο μπλέντερ, το ψιλοκόβετε σαν κους-κους και το μεταφέρετε σε μπολ. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτετε το σκόρδο, τον ξερό βασιλικό και τα αφήνετε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να σοταριστούν. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Ρίχνετε τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι και αφήνετε για 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
Ρίχνετε στο τηγάνι και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε καλά και αποσύρετε από τη φωτιά. Σερβίρετε τη ζεστή σαλάτα πασπαλίζοντας με τα επιπλέον φρέσκα αρωματικά.