– 1300 ml. γάλα Πλήρες
– 30 γρ. Βούτυρο
– 150 ml. χυμό πορτοκαλιού
– 110 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
– 30 γρ. κόρν φλάουρ
– 200 γρ. ζάχαρη
– 4 αυγά + 1 κρόκο
– 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
– 1 βανίλια
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό από το πορτοκάλι, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το κόρν φλάουρ, τ’ αυγά, τη βανίλια και το ξύσμα. Με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και προσθέτουμε το γάλα χλιαρό.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε συχνά και προς το τέλος συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το μισό βούτυρο, ανακατεύοντας να ομογενοποιηθεί στην κρέμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε μέσα την κρέμα. Σ” ένα μπωλ χτυπάμε τον κρόκο με 2 κουταλιές της σούπας νερό και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, περιχύνουμε τη γαλατόπιτα και ψήνουμε για 45’ στους 180ο.
Αφήνουμε τη γαλατόπιτα να κρυώσει και τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ενώ αργότερα τη διατηρούμε στο ψυγείο.