Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Γαλατόπιτα με Πορτοκάλι

Γαλατόπιτα με Πορτοκάλι

0

– 1300 ml. γάλα Πλήρες

– 30 γρ. Βούτυρο

– 150 ml. χυμό πορτοκαλιού

– 110 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

– 30 γρ. κόρν φλάουρ

– 200 γρ. ζάχαρη

– 4 αυγά + 1 κρόκο

– 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

– 1 βανίλια

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό από το πορτοκάλι, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το κόρν φλάουρ, τ’ αυγά, τη βανίλια και το ξύσμα. Με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και προσθέτουμε το γάλα χλιαρό.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε συχνά και προς το τέλος συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το μισό βούτυρο, ανακατεύοντας να ομογενοποιηθεί στην κρέμα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε μέσα την κρέμα. Σ” ένα μπωλ χτυπάμε τον κρόκο με 2 κουταλιές της σούπας νερό και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, περιχύνουμε τη γαλατόπιτα και ψήνουμε για 45’ στους 180ο.

Αφήνουμε τη γαλατόπιτα να κρυώσει και τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ενώ αργότερα τη διατηρούμε στο ψυγείο.

  • Γαλακτομπακλαβάς

    Για σιρόπι: 3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη, 3 ½ φλιτζάνια νερό, ½ ένα λεμόνι ημι πρεσκέζ, 1 κ. σούπα…
  • Kέικ μπακλαβά

    -100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα (Για τη γέμιση) -4 φύλλα κρούστας -2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο…
  • Ξεροτήγανα νηστίσιμα

    Για τα ξεροτήγανα -4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ. -2 μικρά ακέρωτα πορτοκάλια (το χυμό και το ξύσμα τ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμαράκια μεθυσμένα

-1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα -1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής -1 κρεμ…