Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χοιρινό ρολό γεμιστό με Δαμάσκηνα και Τυριά

Χοιρινό ρολό γεμιστό με Δαμάσκηνα και Τυριά

0

-1 κιλό χοιρινό σπάλα ή μπούτι, ξεκοκκαλισμένο

-10-12 δαμάσκηνα

-150 γρ. κεφαλογραβιέρα

-150 γρ. γραβιέρα πρόβεια

-Ελαιόλαδο

-2 κλαδάκια δεντρολίβανο

-Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Απλώνουμε σε ένα κομμάτι λαδόκολλα το χοιρινό και το αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε τα δαμάσκηνα κατά μήκος και τα αραδιάζουμε στο χοιρινό. Κόβουμε τη γραβιέρα σε μπαστουνάκια και τα μοιράζουμε κατά μήκος του κρέατος. Τρίβουμε την κεφαλογραβιέρα και καλύπτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Τυλίγουμε το χοιρινό και το δένουμε σφιχτά με σπάγκο ψησίματος. Αλείφουμε το χοιρινό με ελαιόλαδο και το αλατοπιπερώνουμε. Το βάζουμε σε ταψί μαζί με τα κλαράκια δεντρολίβανου και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 1 ώρα, γυρίζοντας το στην μισή ώρα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…