-Κρέας χοιρινό 1500 γρ
-Λάχανο 2 κιλά
-Πράσο 1 τεμ κομμένο ροδέλες
-Καρότα 2 τεμ κομμένα ροδέλες
-Βούτυρο ή μαργαρίνη 2 1/2 κουταλιές της σούπας
-Πελτές ντομάτας 1 1/2 κουτάλι της σούπας
-Κρεμμύδια ξερά 3 τεμ χοντροκομμένα
-Πάπρικa γλυκιά 1 κουταλάκι του γλυκού
-Πιπερίτσες καυτερές 2 τεμ ψιλοκομμένες
-Δάφνη 1 φύλλο
-Μπαχάρι 3 κόκκους
-Ντομάτα φρέσκια 1 τεμ τριμμένη
-Αλάτι -πιπέρι
-Νερό όσο χρειαστεί
-Αλεύρι για όλες τις χρήσεις για να πήξει η σάλτσα
Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε στην κατσαρόλα με το βούτυρο και το κρέας σε κομμάτια. Προσθέτουμε το πράσο και τα καρότα σε ροδέλες, και στη συνέχεια την πάπρικα, τις πιπερίτσες, το πιπέρι ανακατεύοντας. Ρίχνουμε και το φύλλο δάφνης, το μπαχάρι και βράζουμε περίπου για 40 λεπτά, συμπληρώνοντας λίγο λίγο χλιαρό νερό για να μη μας ξεραθεί το κρέας. Διαλύουμε τον πελτέ ντομάτας σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, χαμηλώνουμε την φωτιά και συμπληρώνουμε νερό μέχρι να σκεπάζεται το κρέας. Αλατίζουμε και σκεπάζουμε αφήνοντας το κρέας να σιγοβράσει. Καθαρίζουμε στο μεταξύ το λάχανο, το κόβουμε στα τέσσερα και μετά σε μικρότερα κομμάτια. Το ζεματάμε σε κατσαρόλα με άφθονο βραστό νερό και 1 κουτάλι του γλυκού αλάτι. Αφού έχει μισοψηθεί το κρέας, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ζεματισμένο λάχανο και βάζουμε λίγο νερό κι αλάτι αν χρειάζεται. Σκεπάζουμε με ένα πιάτο και μετά με το καπάκι της κατσαρόλας. Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε χαμηλή φωτιά κουνώντας συχνά την κατσαρόλα για να ανακατέψουμε, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο το σερβίρουμε σε πιατέλα. Αν έχει μείνει πολύ σάλτσα αραιή , διαλύουμε λίγο αλεύρι σε χλιαρό ζουμί από το φαγητό, περιχύνουμε με αυτό μέσα στην κατσαρόλα και κουνάμε την κατσαρόλα να ανακατευτεί.