Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χοιρινό με σέλινο αυγολέμονο

Χοιρινό με σέλινο αυγολέμονο

0

-1 κιλό κρέας χοιρινό σε μερίδες χωρίς κόκκαλο

-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

-1 ½ κιλό σέλινο (ρίζα και φύλλα)

-3 κ.σ. βούτυρο

-3 αυγά

-Χυμός από δύο λεμόνια

-Αλάτι

-Πιπέρι

Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να κάψει και προσθέτουμε το κρέας και το κρεμμύδι να σοταριστούν. Προσθέτουμε λίγο νερό ώστε να σκεπάζει το κρέας και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 45 λεπτά περίπου. Πλένουμε και κόβουμε το σέλινο, το βάζουμε να βράσει σε αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά και το στραγγίζουμε. Λίγο πριν ψηθεί το κρέας, προσθέτουμε το σέλινο, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Για το αυγολέμονο χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε αργά το χυμό λεμονιού εναλλάξ με κουταλιές από το ζουμί του κρέατος που βράζει. Όταν είναι έτοιμο το κρέας το αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αυγολέμονο ανακινώντας την κατσαρόλα για να μην ψηθεί το αυγό. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αρνί γιουβέτσι με καπνιστή πάπρικα κι ανθότυρο

-200 ml ε.π. ελαιόλαδο -1,5 κιλό αρνί μπούτι και χεράκι -1 καρότο, ψιλοκομμένο -3 κρεμμύδι…