Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Με το βλέμμα στον ΠΑΟΚ προετοιμάζεται η Ξάνθη

Με το βλέμμα στον ΠΑΟΚ προετοιμάζεται η Ξάνθη

0

Θα απουσιάζει ο Αλμέιδα λόγω καρτών

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ το άλλο Σάββατο προετοιμάζεται η Ξάνθη, από τις προπονήσεις της οποίας λείπουν οι διεθνείς. Ο Μίλαν Ράσταβατς και οι συνεργάτες του εστιάζουν στην επόμενη αναμέτρηση της ξανθιώτικης ομάδας και στο παιχνίδι του μεθεπόμενου Σαββάτου, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας. Το πρωινό της Πέμπτης στο προπονητήριο της ομάδας το βάρος έπεσε σε τομείς της τακτικής με το προπονητικό επιτελείο να δίνει τις οδηγίες του σε θέματα αμυντικής οργάνωσης και επιθετικής ανάπτυξης. Στο τελευταίο κομμάτι, υπήρξαν τελειώματα φάσεων, ενώ η προετοιμασία της ομάδας θα συνεχιστεί με πρωινή προπόνηση την Παρασκευή. Για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ ο Μίλαν Ράσταβατς δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ντίνις Αλμέιδα που είχε αποβληθεί με 2η κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο».

Αποτίμηση της έως τώρα πορείας της τοπικής ομάδας στη Super League

Η στιβαρή άμυνα και η «λίρα εκατό» που έχει όνομα!

Εάν έλεγε κανείς στους φίλους της Ξάνθης πριν από το ξεκίνημα της σεζόν ότι ύστερα από 10 αγωνιστικές η ομάδα θα βρισκόταν στην 4η θέση της κατάταξης, έχοντας βάλει από… κάτω συλλόγους όπως η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Άρης, θα πετούσαν τη… σκούφια τους από χαρά.

Με τον Μίλαν Ράσταβατς στο προπονητικό «τιμόνι» η ξανθιώτικη ομάδα έχει πραγματοποιήσει εξαιρετική εκκίνηση στο φετινό πρωτάθλημα της Super League, καθώς έχει σταθεροποιηθεί στα… ψηλά της κατάταξης παρουσιάζοντας ένα στιβαρό σύνολο με σήμα-κατατεθέν τη «σφιχτή» άμυνα, η οποία έχει επιτρέψει μόλις 5 γκολ σε 10 παιχνίδια και φυσιολογικά είναι η δεύτερη καλύτερη -μαζί με Ολυμπιακό και ΑΕΚ- πίσω από αυτή του ΠΑΟΚ.

Πέρα από την καλοδουλεμένη αμυντική λειτουργία, όμως, το βασικό ατού της φετινής Ξάνθης έχει όνομα: Έρικ Γέντρισεκ. Ο Σλοβάκος επιθετικός έδειξε ήδη από την προηγούμενη περίοδο πως είναι αξιόπιστος φορ που «έχει» το γκολ, καθώς είχε πετύχει 11 τέρματα στο πρωτάθλημα και 1 στο Κύπελλο.

Φέτος ο 32χρονος στράικερ φαίνεται πως νιώθει ακόμα πιο άνετα στην ενδεκάδα της Ξάνθης, καθώς σκοράρει με μεγαλύτερη συχνότητα, έχοντας πετύχει ήδη τα 7 από τα συνολικά 10 γκολ των ακριτών. Ίσως είναι ακόμα νωρίς, ωστόσο επί του παρόντος η ευρωπαϊκή έξοδος μέσω της κατάληψης μιας θέσης στην πρώτη πεντάδα φαντάζει στόχος εφικτός, κάτι που αναμφίβολα δίνει στους Θρακιώτες έξτρα κουράγιο και κίνητρο να συνεχίσουν την προσπάθεια.

ΞΑΝΘΗ

Κατάταξη: 4η

Ρεκόρ: Νίκες 5 Ισοπαλίες 3 Ήττες 2

Επίθεση: 10 γκολ

Άμυνα: 5 γκολ

Ασίστ: 6

Δοκάρια: 2

Πέναλτι: 4 (3)

Κάρτες: 28 κίτρινες 3 κόκκινες

Πρώτος σκόρερ: Γέντρισεκ 7 γκολ

Πρώτος σε συμμετοχές: Κασάδο, Ζίβκοβιτς 950 λεπτά

Εισιτήρια: 1.220 μ.ο.

Πηγή: fosonline

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …