Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σοκολατένια μαρμελάδα μήλου

Σοκολατένια μαρμελάδα μήλου

0

-1½ κιλό μήλα

-4½ φλιτζάνια ζάχαρη

-½ φλιτζάνι νερό

-χυμό και ξύσμα από 1½ λεμόνι

-¾ φλιτζανιού κακάο

-1 μπαστουνάκι βανίλια

-2 κουτ. σούπας Grand Marnier ή Cointreau (προαιρετικά)

Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε μικρούς κύβους. Μαζεύετε τις φλούδες και τα κουκούτσια και τα τυλίγετε σε πουγκάκι με ένα τουλπάνι.

Βάζετε τα μήλα σε κατσαρόλα μαζί με το νερό, το πουγκί με τις φλούδες, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Αφαιρείτε το πουγκί.

Πολτοποιείτε τα μήλα στο μπλέντερ και τα μεταφέρετε πάλι στην κατσαρόλα. Κοσκινίζετε τη ζάχαρη με το κακάο, ρίχνετε το μίγμα στον πουρέ των μήλων και ανακατεύετε μέχρι η ζάχαρη να λιώσει εντελώς. Προσθέτετε τη βανίλια και σιγοβράζετε ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα (δοκιμάζετε αν έχει πήξει ρίχνοντας λίγες σταγόνες σε ένα πιατάκι: αν σχηματίζει κόμπο, τότε η μαρμελάδα είναι έτοιμη). Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρείτε τη βανίλια και προσθέτετε (αν χρησιμοποιήσετε) το ποτό.

Γεμίζετε αποστειρωμένα βάζα με τη ζεστή μαρμελάδα και βιδώνετε το καπάκι τους. Τα αναποδογυρίζετε και αφήνετε τη μαρμελάδα να κρυώσει εντελώς. Κατόπιν την αποθηκεύετε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

  • Cheesecake Ντουμπάι

    Για τη βάση -250 γρ. κανταΐφι ψιλοκομμένο -85γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο -90γρ. πραλίνα ή…
  • Φραουλόπιτα αφράτη

    -250γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη) καλά μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου -150γρ. αλεύρι που φ…
  • Νηστίσιμα μπισκότα με λουκούμι

    -200 γρ. ηλιέλαιο -100 γρ. χυμό πορτοκαλιού -100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη -1 βανίλια -350 γρ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Cheesecake Ντουμπάι

    Για τη βάση -250 γρ. κανταΐφι ψιλοκομμένο -85γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο -90γρ. πραλίνα ή…
  • revithokeftedes-giaourti

    Ρεβιθοκεφτέδες με σως γιαούρτι

    250 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα 1 μέτριο κρεμμύδι 3 σκελίδες σκόρδο αλάτι μαύρο πιπέρι 1-1,5 …
  • Φραουλόπιτα αφράτη

    -250γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη) καλά μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου -150γρ. αλεύρι που φ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Cheesecake Ντουμπάι

Για τη βάση -250 γρ. κανταΐφι ψιλοκομμένο -85γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο -90γρ. πραλίνα ή…