Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σοκολατένια μαρμελάδα μήλου

Σοκολατένια μαρμελάδα μήλου

0

-1½ κιλό μήλα

-4½ φλιτζάνια ζάχαρη

-½ φλιτζάνι νερό

-χυμό και ξύσμα από 1½ λεμόνι

-¾ φλιτζανιού κακάο

-1 μπαστουνάκι βανίλια

-2 κουτ. σούπας Grand Marnier ή Cointreau (προαιρετικά)

Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε μικρούς κύβους. Μαζεύετε τις φλούδες και τα κουκούτσια και τα τυλίγετε σε πουγκάκι με ένα τουλπάνι.

Βάζετε τα μήλα σε κατσαρόλα μαζί με το νερό, το πουγκί με τις φλούδες, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Αφαιρείτε το πουγκί.

Πολτοποιείτε τα μήλα στο μπλέντερ και τα μεταφέρετε πάλι στην κατσαρόλα. Κοσκινίζετε τη ζάχαρη με το κακάο, ρίχνετε το μίγμα στον πουρέ των μήλων και ανακατεύετε μέχρι η ζάχαρη να λιώσει εντελώς. Προσθέτετε τη βανίλια και σιγοβράζετε ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα (δοκιμάζετε αν έχει πήξει ρίχνοντας λίγες σταγόνες σε ένα πιατάκι: αν σχηματίζει κόμπο, τότε η μαρμελάδα είναι έτοιμη). Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρείτε τη βανίλια και προσθέτετε (αν χρησιμοποιήσετε) το ποτό.

Γεμίζετε αποστειρωμένα βάζα με τη ζεστή μαρμελάδα και βιδώνετε το καπάκι τους. Τα αναποδογυρίζετε και αφήνετε τη μαρμελάδα να κρυώσει εντελώς. Κατόπιν την αποθηκεύετε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

  • Μπισκότα με μέλι και ταχίνι

    -200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις -150γρ μέλι -150γρ ταχίνι -1 βανίλια -1/3 κουτ γλυκού α…
  • Τάρτα μήλου με κρέμα βανίλιας

    Για τη βάση: -125 gr βούτυρο αγελάδας  σε θερμοκρασία δωματίου + 1 κουταλάκι -1 μέτριο αυγ…
  • Σταφυλόπιτα

    -200 γρ αλεύρι -150 γρ τυρί κότατζ -50 γρ ζάχαρη -1 αυγό -6 κ.σ. μεγάλο. φυτικό λάδι -2 κο…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αρνί γιουβέτσι με καπνιστή πάπρικα κι ανθότυρο

-200 ml ε.π. ελαιόλαδο -1,5 κιλό αρνί μπούτι και χεράκι -1 καρότο, ψιλοκομμένο -3 κρεμμύδι…