Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Πρόσωπα & Γεγονότα, Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

0

Ένα έργο για όλους
Ευχάριστη έκπληξη της υπόθεσης του μεγάλου και σημαντικού έργου του αρδευτικού για τον κάμπο της Ξάνθης. Το Συμβούλιο της Επικρατείας, έστω και αργά, απέρριψε την σκόπιμη προσφυγή των Οικολογικών Οργανώσεων της Καβάλας που οδήγησαν σε καθυστέρηση το έργο. Ένα έργο σημαντικό από κάθε άποψη, κυρίως όμως Περιβαλλοντικό, διότι το νερό του Νέστου, μια ποσότητά του, θα εμπλουτίζει τον υδροφόρο ορίζοντα και σταδιακά θα προστατεύσει τις γεωργικές εκτάσεις και καλλιέργειες από την υφαλμύρωση.
Ούτως εχόντων λοιπόν των πραγμάτων, αναμένουμε τις εξελίξεις. δηλαδή, τη θετική αντίδραση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, των βουλευτών του τόπου και όλων όσων εμπλέκονται στο θέμα αυτό, το οποίο είναι καθοριστικής αξίας και σημασίας για τον τόπο μας και την αγροτική οικονομία.
Γ.Δ.


Θα μετρηθούν
Η υπόθεση λοιπόν είναι ιδιαίτερα σοβαρή και το έργο της υφαλμύρωσης θα πρέπει να ξεκινήσει οπωσδήποτε μετά την αδικαιολόγητη καθυστέρηση. Σ’ αυτή λοιπόν τη φάση, οι Ξανθιώτες θα μετρήσουν αυτούς που είναι υπέρ των συμφερόντων της Ξάνθης ή των Καβαλιωτών. Κι αυτό, διότι η καθυστέρηση οφείλεται σε Καβαλιώτικες Περιβαλλοντικές Οργανώσεις.  Ας είμαστε ειλικρινείς. Το πρόβλημα θα πρέπει να τελειώσει, το έργο να ξεκινήσει, η υφαλμύρωση να σταματήσει, όλα να γίνουν όπως σχεδιάστηκαν. Ήδη το Επιμελητήριο μπήκε μπροστά αλλά και οι δήμοι του κάμπου επίσης. Οι κάτοικοι θέλουν να γίνει το έργο και μένει η θέληση της κυβέρνησης να το προχωρήσει. Και προς αυτήν την κατεύθυνση μπορούν και πρέπει να βοηθήσουν οι βουλευτές του νομού. Οφείλουν να σταθούν δίπλα στους στόχους της Ξάνθης, στους παραγωγούς και να αγωνιστούν για τα αυτονόητα. Από τη στάση τους θα κριθούν πολλά. Αναμένουν οι Ξανθιώτες να δουν και να μετρήσουν το τι θα κάνουν…
Γ.Δ.


Μεθύσι ερωτικό
Ένα ερωτικό σημείωμα σε γράφιτι στην πόλη μας που τα λέει όλα για το νεαρό ερωτευμένο. Έγραψε: «Με τα μάτια σου έχω κάνει το χειρότερο μεθύσι».
Και για την αδιάψευστη μαρτυρία, ιδού και η σχετική φωτογραφική απεικόνιση.
Γ.Δ.


Λίγο γέλιο

Αλιεύσαμε από το διαδίκτυο και σας μεταφέρουμε, για να γελάσει λίγο το χειλάκι μας: Η ΕΡΤ κάλυψε το κύμα κακοκαιρίας με έκτακτες συνδέσεις οι οποίες ανακοίνωναν ότι «χαλάε- ο καιρός έρχοντα- βροχές κα- πτώση της θερμοκρασίας». Είναι φανερό ότι το πληκτρολόγιο έχει πρόβλημα στο γράμμα «Ι». Κλήθηκε ο αρμόδιος τεχνικός να το διορθώσει, αλλά εξήγησε ότι η σύμβαση που έχει υπογράψει του επιτρέπει να επισκευάζει μόνο σύμφωνα. Αναμένονται άμεσα νέες προσλήψεις.


Εκπρόσωπός μας ο ΠΑΟΚ
Οι φίλοι του ποδοσφαίρου, του ποδοσφαίρου πέρα από οπαδικές ιστορίες, απόλαυσαν ένα ποδοσφαιρικό διήμερο από διάφορες ευρωπαϊκές ομάδες που παρουσίασαν μια ποικιλία παιχνιδιών με αρκετά γκολ. Για τον Έλληνα όμως φίλαθλο, μόνον ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που του χάρισε χαρά με τη μεγάλη του εκτός έδρας νίκη με 4-1 επί της Μπάτε Μπορίσοφ.
Ολυμπιακός και ΑΕΚ έχασαν εν πολλοίς θα λέγαμε άδικα, μέσα σε λίγα λεπτά ενώ από την αρχή ξεκίνησαν ωραία και με θετικές προϋποθέσεις, κυρίως ο Ολυμπιακός, ο οποίος και προηγήθηκε νωρίς με 1-0. Τελικά έχασε από την Μίλαν άδοξα με 3-1.
Γ.Δ.


Έσπασαν τα τηλέφωνα
Το σχόλιό μας προχθές με τίτλο «Θέμα προσώπων» στη στήλη μας, είχε μεγάλη τηλεφωνική κινητικότητα εκ μέρους ψηφοφόρων της Ν.Δ. Κι αυτό διότι κάνουμε αναφορά στην σίγουρη υποψηφιότητα του Αλ. Κοντού στο ψηφοδέλτιο πέραν πάσης αμφιβολίας και από πολλών πιθανοτήτων της Μαίρης Τσιακίρογλου, επισημαίνοντας ότι εάν θα υπάρξουν δύο μουσουλμάνοι υποψήφιοι τότε απομένει μια θέση υποψήφιου για χριστιανό. Το σχόλιο έγινε αφορμή να γίνουν πολλές τηλεφωνικές συζητήσεις και ν’ ακουστούν προτάσεις και σχόλια που συνοπτικά τις παραθέτουμε.
Λοιπόν, σχολιάστηκε ότι θα πρέπει να είναι υποψήφιοι μαζί με τον Κοντό οι Σπ. Τσιλιγγίρης και Δημ. Σαλτούρος. Στην ερώτησή μας πώς θα γίνει αυτό πρακτικά, μας απάντησαν ότι μπορεί να είναι ένας άνδρας μειονοτικός υποψήφιος και μια κοπέλα μουσουλμάνα, όπως το έκανε πριν χρόνια ο Ζεϊμπέκ με επιτυχία.  Από την άλλη συζητήθηκε ποιος εκτός του Κοντού θα είχε την μεγαλύτερη αποδοχή και διεισδυτικότητα στον χριστιανικό πληθυσμό και σ’ ένα ποσοστό και στη μειονότητα. Οι γνώμες εδώ ήταν μοιρασμένες με την πλάστιγγα να γέρνει προς το γιατρό Σπ. Τσιλιγγίρη. Από την άλλη, υπήρξαν σχόλια ότι το άνοιγμα προς το Κέντρο θα πρέπει να γίνει μέσω του Σαλτούρου. Στην όλη διαλογική συζήτηση τέθηκαν και τα ονόματα Κώστα Μαλάκη και Κώστα Τριανταφυλλίδη που μπορεί να κληθούν να προσφέρουν, ένας βέβαια εξ’ αυτών.
Γ.Δ.


Δισ. από τα αυθαίρετα
Νέα απόφαση της κυβέρνησης για νέα ρύθμιση για τα αυθαίρετα κτίσματα στη χώρα. Μάλιστα η τελευταία (;) είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή και χαριστική. Τελικά η ιστορία με τα αυθαίρετα είναι απλή και… ελληνική.  Η επίσημη Πολιτεία, δεκάδες χρόνια τώρα, κάνει τα στραβά μάτια στην καταπάτηση της δημόσιας γης και την αυθαίρετη δόμηση στη συνέχεια. Παντού σ’ ολόκληρη τη χώρα, κυρίως όμως στην Αττική και στα υπόλοιπα μεγάλα αστικά κέντρα, εφαρμόζεται η διαδικασία αυτή. Κι αφού οικοδομηθούν ό,τι είναι να χτιστούν, έρχεται στη συνέχεια το κράτος, η κυβέρνηση δηλαδή, και κάνει παζάρι και συμφωνία με τους καταπατητές και αυθαίρετους. Και καταλήγουν στο ποσό. Τόσα θα πληρώσουν οι μεν, τόσα οι δε, παραπάνω στις παραλίες και τα δάση και πάει λέγοντας αυτό το ανίερο και πρόστυχο αλισβερίσι μεταξύ κυβέρνησης και ιδιωτών.
Έρχεται δηλαδή εκ των υστέρων η πολιτεία, αφού γίνουν τα αυθαίρετα, για να κάνει εισπράξεις. Εισπράξεις δισεκατομμυρίων ευρώ. Γι’ αυτό η ιστορία με τα αυθαίρετα σ’ αυτή τη χώρα δεν θα τελειώσει ποτέ. Στην βάση της ιστορίας είναι τα δισ. τίποτε άλλο!…
Γ.Δ.


Επεκτάσεις σχεδίου πόλεως
Κι ενώ από τη μια το κράτος υποκρίνεται ότι δήθεν ενδιαφέρεται για την προστασία (σικ!) της δημόσιας έκτασης από τους αυθαιρετούντες, από την άλλη, το ίδιο κράτος, διαχρονικά με όλες τις κυβερνήσεις, αργεί για χρόνια τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων για επεκτάσεις των σχεδίων που έχουν ομόφωνα ψηφίσει.
Υποκρισία χειρίστου είδους. Διότι η πολιτεία δεν ενδιαφέρεται να γίνει οργανωμένη δόμηση οικισμού. Όχι. Θέλει τα αυθαίρετα. Για να μπορεί να εισπράξει από κει τα δισ. Δεν θέλει νοικοκυρεμένη αστική ανάπτυξη, θέλει καταπατητές, αυθαίρετα, κακοτεχνίες, ασχήμιες, επιζητεί το μη νόμιμο. Διότι εάν όντως επιθυμούσε την οδό της λογικής και της ορθότητας θα ενέκρινε σε σύντομο χρόνο τις νόμιμες επεκτάσεις των πόλεων που ενώ έχουν αποφασιστεί, δεν προχωρούν από το υπουργείο.
Φαύλος κύκλος με φαύλους ανθρώπους. Που την φαυλότητά τους την πληρώνουν οι νομοταγείς και φιλοπρόοδοι πολίτες που επιθυμούν να γίνουν τα πράγματα σωστά, νόμιμα, όμορφα, όπως πρέπει.
Γ.Δ.


Τα …παρατράγουδα της παρέλασης αλλά και οι θαυμαστές επιδείξεις της Διμοιρίας του Δ’Σ.Σ.
Εκνευρισμό προκάλεσε στον κόσμο η κατά μισή ώρα καθυστέρηση της παρέλασης για τα Ελευθέρια της πόλης μας. Όλοι κοιτούσαν το ρολόι τους και μουρμούριζαν… ενώ στην εξέδρα των επισήμων επίσης υπήρχε μια αμηχανία στην ατμόσφαιρα. Η καθυστέρηση όπως μάθαμε οφείλονταν στο ότι εκείνη τη στιγμή ενημερώθηκε η Φιλαρμονική του Στρατού ότι εκτός από την στρατιωτική παρέλαση θα συνοδεύσει μουσικά και την …Μαθητική παρέλαση! Κι αυτό, επειδή η Φιλαρμονική του δήμου λόγω της αλλαγής στον Μαέστρο δεν ήταν έτοιμη. Κι ενώ όπως μάθαμε από τον κ. Λύρατζη το Κέντρο Πολιτισμού ενημέρωσε την αρμόδια υπηρεσία του δήμου μια εβδομάδα πριν ότι δεν θα παίξει στην παρέλαση η Φιλαρμονική του δήμου,  η αρμόδια υπηρεσία δεν ενημέρωσε τον Στρατό! Κι όπως είναι φυσικό εκείνη τη στιγμή έμαθαν ότι θα αναλάβουν όλη την παρέλαση και έπρεπε στοιχειωδώς να συντονίσουν τα κομμάτια που θα παίξουν.!
Επίσης άλλη μια αστοχία ήταν η μεγαφωνική που ήταν για κλάματα εκτός βέβαια από το ότι ακούστηκαν μια – δυο φορές και οι κατ’ ιδίαν συνομιλίες των εκφωνητών!
Δηλαδή οργανωτικά είχε πρόβλημα η παρέλαση με υπαιτιότητα του δήμου.
Ευτυχώς τόσο η μαθητική, η παρέλαση των συλλόγων όσο και η στρατιωτική ήταν άψογες και «έσωσαν» την κατάσταση. Την παράσταση όμως κυριολεκτικά έκλεψε δύο Διμοιρίες του Δ΄ΣΣ που εκτέλεσε μια σειρά επιδείξεων και ασκήσεων ακριβείας με τον οπλισμό τους, προκαλώντας θαυμασμό για την επιδεξιότητά τους και αποσπώντας ενθουσιώδη χειροκροτήματα!
Μ.Ξ.


«Ζεστό» χρήμα 90.000 ευρώ για το Δασαρχείο Ξάνθης
 90.000 ευρώ πήρε το Δασαρχείο για να αυξήσει τα χωρικά στα ξύλα στους δικαιούχους κι έτσι θα μοιράσει από 5 χωρικά ξύλα τελικά. Όσα δηλαδή τους μοίρασε και πέρσι και όχι 4 όπως αρχικά είχε ανακοινώσει με την αιτιολογία ότι του μείωσαν την επιχορήγηση,  προκαλώντας αντιδράσεις των κατοίκων που έφτασαν μέχρι την κυβέρνηση από τους βουλευτές του νομού. Τελικά έγινε δεκτό το αίτημα του Δασαρχείου, ο αρμόδιος υπουργός κ. Σταθάκης υπέγραψε την απόφαση για επιχορήγηση με 90.000 ευρώ  στο Δασαρχείο Ξάνθης και έτσι λύθηκε το θέμα.
Βέβαια οι κάτοικοι δεν …ξεχειμωνιάζουν με 5 χωρικά θέλουν τουλάχιστον τα διπλά αλλά κάτι είναι κι αυτά!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…