Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πατάτες σουφλέ

Πατάτες σουφλέ

0
patates-soufle

-4 πατάτες κομμένες καρέ

-1 καρότο  τριμμένο

-1 πιπεριά φλωρίνης  κομμένη καρέ

-100 γρ τριμμένο γκούντα

-100 γρ τριμμένη κεφαλογραβιέρα

-100 γρ τριμμένο κασέρι

-Αλάτι- πιπέρι

-1 κουταλιά σούπας βούτυρο

-1 φλιτζάνι του καφέ γάλα

-1 ζωμός κότας ή λαχανικών

-Σουσάμι ασπρόμαυρο για πασπάλισμα

Σε μια κατσαρόλα με νερό βάζουμε τις πατάτες, το τριμμένο καρότο, την πιπεριά, αλάτι και τον ζωμό κότας ή λαχανικών και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από βούτυρο, γάλα και σουσάμι (κρατάμε λίγο από τα τυριά μας για το πασπάλισμα στο τέλος), βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε ομοιόμορφα τα υλικά. Πασπαλίζουμε με τα τυριά που κρατήσαμε,περιχύνουμε με το γάλα, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και βάζουμε το βούτυρο από πάνω σε κομματάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει, να λιώσουν τα τυριά μας και να δημιουργηθεί μια ωραία κρούστα από πάνω. Βγάζουμε από τον φούρνο κι αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς  ώστε να το απολαύσουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…