Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χοιρινές πανσέτες με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού

Χοιρινές πανσέτες με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού

0
pansetes glikoxines

-1.000-1.200γρ. πανσέτες χοιρινές

-1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

-1 κιλό πατατούλες με λεπτή φλούδα

-Για τη σάλτσα

-2 σκελίδες σκόρδο

-χυμό από 2 πορτοκάλια

-1 φλιτζανάκι του καφέ μηλόξιδο

-1 κουτ. σούπας μέλι

-2 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon

-1 κλαδάκι δεντρολίβανο

-1 κουτ. γλυκού ροζ πιπέρι

-λίγο θυμάρι ξερό

Πλένετε και βουρτσίζετε καλά τις πατατούλες. Τις βάζετε να βράσουν σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και να τσιμπιούνται καλά με ένα πιρούνι. Στο μεταξύ αλατοπιπερώνετε τις πανσέτες και τις πασπαλίζετε με θυμάρι. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι με αντικολλητική επίστρωση και ροδίζετε τις πανσέτες και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζετε στην άκρη. Ρίχνετε στο τηγάνι το σκόρδο. Πριν μαυρίσει σβήνετε με το μηλόξιδο και το χυμό του πορτοκαλιού. Προσθέτετε τη μουστάρδα, το μέλι, το ροζ πιπέρι και το δεντρολίβανο. Βράζετε για 5 λεπτά τη σάλτσα και ξαναρίχνετε μέσα τις πανσέτες να πάρουν μια δυο βράσεις μαζί και να αρχίσει να δένει η σάλτσα.

Προσθέτετε τότε στο τηγάνι τις βρασμένες πατατούλες, σκεπάζετε με καπάκι να πάρουν μια δυο βράσεις μαζί με τις πανσέτες και τη σάλτσα και να ενωθούν οι γεύσεις.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Φασόλια μαυρομάτικα με μανιτάρια

    -500γρ. φασόλια μαυρομάτικα -400γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες -2 ντομάτες ώριμες κο…
  • kokkinolaxano salata

    Σαλάτα ζεστή κόκκινο λάχανο με τυροκαυτερή

    2 φλιτζάνια κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο 1φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο 4 δαμάσκηνα ξερά κομμέ…
  • tourta kardia

    Τούρτα Καρδιά

    για το παντεσπάνι 4 αυγά 1 κούπα ζάχαρη 1 κούπα αλεύρι 1 μπέικιν πάουντερ 1 βανίλια 2 κουτ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φασόλια μαυρομάτικα με μανιτάρια

-500γρ. φασόλια μαυρομάτικα -400γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες -2 ντομάτες ώριμες κο…