Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χοιρινές πανσέτες με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού

Χοιρινές πανσέτες με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού

0
pansetes glikoxines

-1.000-1.200γρ. πανσέτες χοιρινές

-1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

-1 κιλό πατατούλες με λεπτή φλούδα

-Για τη σάλτσα

-2 σκελίδες σκόρδο

-χυμό από 2 πορτοκάλια

-1 φλιτζανάκι του καφέ μηλόξιδο

-1 κουτ. σούπας μέλι

-2 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon

-1 κλαδάκι δεντρολίβανο

-1 κουτ. γλυκού ροζ πιπέρι

-λίγο θυμάρι ξερό

Πλένετε και βουρτσίζετε καλά τις πατατούλες. Τις βάζετε να βράσουν σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και να τσιμπιούνται καλά με ένα πιρούνι. Στο μεταξύ αλατοπιπερώνετε τις πανσέτες και τις πασπαλίζετε με θυμάρι. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι με αντικολλητική επίστρωση και ροδίζετε τις πανσέτες και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζετε στην άκρη. Ρίχνετε στο τηγάνι το σκόρδο. Πριν μαυρίσει σβήνετε με το μηλόξιδο και το χυμό του πορτοκαλιού. Προσθέτετε τη μουστάρδα, το μέλι, το ροζ πιπέρι και το δεντρολίβανο. Βράζετε για 5 λεπτά τη σάλτσα και ξαναρίχνετε μέσα τις πανσέτες να πάρουν μια δυο βράσεις μαζί και να αρχίσει να δένει η σάλτσα.

Προσθέτετε τότε στο τηγάνι τις βρασμένες πατατούλες, σκεπάζετε με καπάκι να πάρουν μια δυο βράσεις μαζί με τις πανσέτες και τη σάλτσα και να ενωθούν οι γεύσεις.

  • Μοσχαράκι με γλυκοπατάτες

    -1½ κιλό μοσχαράκι (κιλότο ή σπάλα), σε κύβους -½ κιλό γλυκοπατάτες, κομμένες κυδωνάτες -2…
  • ragou laxanopraso

    Ραγού με λάχανο και πράσο

    -Κρέας χοιρινό 1500 γρ -Λάχανο 2 κιλά -Πράσο 1 τεμ κομμένο ροδέλες -Καρότα 2 τεμ κομμένα ρ…
  • kantaifakia-keftedakia

    Κανταϊφάκια κεφτεδάκια

    -Κιμάς 300 γρ -Αυγό 1 τεμ -Κρεμμύδι 1 μεγάλο τριμμένο -Ψωμί μπαγιάτικο 3 φέτες μουσκεμένες…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μαυρομάτικα φασόλια με σέσκουλα

-300γρ. φασόλια μαυρομάτικα -1 κιλό σέσκουλα καθαρισμένα και πλυμένα -2 μεγάλα κρεμμύδια, …