Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

0

Μάιος 2019
Ο Μάιος του 2019 θα είναι μήνας εκλογών στη χώρα μας. Θα γίνουν ταυτόχρονα Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές. Ως προς το θέμα εάν θα γίνουν οι ευρωεκλογές με σταυρό ή λίστα, αυτό δε αποφασίστηκε ακόμη. Στην κυβέρνηση μελετούν τι τους συμφέρει.
Ως προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αυτές θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής. Εάν όμως γίνουν ενωρίτερα οι βουλευτικές εκλογές και τις κερδίσει η Ν.Δ., τότε με νόμο θα καταργηθεί το σύστημα αυτό και οι εκλογές θα διεξαχθούν με το ισχύον σημερινό σύστημα.
Πάντως, είτε με το παλιό είτε με το νέο, οι εκλογές θα γίνουν. Διπλές μάλιστα, δηλαδή σε δύο κάλπες, πράγμα που σημαίνει ότι έχει να γίνει πανηγύρι με τα λάθη που θα διαπιστωθούν από τους γνωστούς ψηφοφόρους των «ευπαθών ομάδων» Δροσερού και άλλων περιοχών.
Γ.Δ.


Δημοτική πατέντα
Κόλπο παλιό που εφαρμόζουν λίγο-πολύ σε όλους τους δήμους. Το εφάρμοσε και ο Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη για να εξυπηρετήσει το ΣΥΡΙΖΑ με την περίπτωση της κυρίας Νοτοπούλου. Για το κόλπο σας έχω μιλήσει κατά το παρελθόν, το επαναλαμβάνω για να θυμηθούν όσοι το έχουν ξεχάσει. Προσλαμβάνονται άτομα στους δήμους για την Υπηρεσία Καθαριότητας με κοινή συναίνεση των παρατάξεων για τις ανάγκες της υπηρεσίας (δήθεν). Στη συνέχεια σε σύντομο χρόνο, τα περισσότερα άτομα προωθούνται στα διάφορα γραφεία. Κόλπο απλό και παλιό. Που έχει εφαρμογή στους περισσότερους δήμους. Και βέβαια στο κόλπο δεν υπάρχει αντίδραση διότι τα «κουκιά» μετρούν και αποφασίζουν. Και για να είμαστε απολύτως ειλικρινείς, το κόλπο εφαρμόστηκε κι εδώ, σε μας.
Γ.Δ.


Η αρχή έγινε
Λίγα λόγια μόνον, έτσι ως υπόμνηση μιας πραγματικότητας με αφορμή την Έκθεση Τοπικών Προϊόντων που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ξάνθης. Η έκθεση ήταν η αφετηρία, το ξεκίνημα καλύτερα, της σύνδεσης και ανάδειξης τοπικών προϊόντων, Εμπορίου και Τουρισμού. Η σύνδεση των παραπάνω κλάδων είναι ουσιαστική και απαραίτητη για να υπάρξουν χειροπιαστά αποτελέσματα που θα ωφελήσουν τους τρεις αυτούς τομείς. Η ενίσχυση της αγοράς τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων είναι η βάση, το ζητούμενο.
Το ΕΒΕ Ξάνθης έχει υποχρέωση να κινηθεί στην κεφαλαιοποίηση της επιτυχίας της έκθεσης και σε συνεργασία των υπόλοιπων φορέων να θέσει τις βάσεις για να υπάρξει πρακτικό αποτέλεσμα. Η αρχή έγινε…
Γ.Δ.


Να ζήσουν
Οι οικογένειες Δημοσθένη και Ζωής Καμαρίδη και Δημητρίου και Κλεοπάτρας Αγάλου, ενώνονται με αφορμή το γάμο των παιδιών τους Δημήτρη και Δάφνης.
Το μυστήριο θα τελεσθεί στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής, στο Χορτιάτη, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στις 18.00. Θ’ακολουθήσει δεξίωση στο Grant Chateau στην περιοχή Χορτιάτη.
Στους δύο νέους ευχόμαστε Ευτυχία και Αγάπη και στους «δικούς» μας Δημοσθένη και Ζωή, να ζήσουν να χαίρονται τα παιδιά τους στην όμορφη αυτή διαδρομή της ζωής τους.
Γ.Δ.


Δούλεμα
Η γνωστή Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) έχει προσφύγει πρόσφατα στο άρθρο 1064 του πτωχευτικού κώδικα. Όπερ σημαίνει «μαύρα τα μαντάτα» για την πάλαι ποτέ κραταιά και γενναιόδωρη βιομηχανία της βόρειας Ελλάδας. Κι ενώ συμβαίνει αυτό όπως και η απουσία της από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά, κάποιοι κύριοι πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες στους αγρότες του Έβρου. Τους παραμυθιάζουν ότι σύντομα θα πάρουν όσα τους χρωστά η ΕΒΖ και ότι σύντομα επίσης θα ξεκινήσει η νέα καλλιεργητική περίοδος!
-Παραμύθια και ψέματα στη λογική «τάξε του φτωχού να χαίρεται.»
Γ.Δ.


Εισάγουμε ντομάτες από Σερβία και Πολωνία
Συμπολίτης μας πήρε τηλέφωνο για να μας ενημερώσει για το ξάφνιασμα που έζησε όταν τον πληροφόρησε ο μανάβης του ότι οι ντομάτες την περίοδο αυτή πως είναι εισαγωγής! Και μάλιστα εισάγονται από Σερβία και Πολωνία.
Αιτία της εισαγωγής, όπως του εξήγησε, ο καιρός και ιδίως οι ζέστες. Κι έτσι, καλοκαιριάτικα, οι ντομάτες στο τραπέζι μας είναι μεν ντομάτες αλλά από Σερβία και Πολωνία.
Βλέπετε, το εμπόριο έχει διεξόδους, ψάχνει και βρίσκει, δεν αφήνει κενό, το καλύπτει αμέσως. Το ίδιο συμβαίνει και με τις πατάτες και τα κρεμμύδια όπως και με τα λεμόνια και ορισμένα φρούτα.
Το εμπόριο κινείται και ενδιαφέρεται  να μην υπάρχουν ελλείψεις, κενά.
Γ.Δ.


Η διαφορά
Φάνηκε αμέσως η διαφορά ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία ως προς το πνεύμα καλής γειτονίας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αναφερόμαστε στους δύο Τούρκους αξιωματικούς που κατά λάθος βρέθηκαν στην ελληνική πλευρά στα σύνορα του Έβρου. Ένα ανθρώπινο λάθος κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας. Εντοπίστηκαν, συνελήφθησαν και μετά τη ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών εστάλησαν πίσω χωρίς φυλακίσεις και άλλες ιστορίες χωρίς ουσία και περιεχόμενο. Διαπιστώθηκε το λάθος, τέρμα. Διότι λάθη γίνονται πάντα και από τις δυο πλευρές.
Όμως φάνηκε η διαφορά. Επιστροφή των δύο Τούρκων αξιωματικών χωρίς εγωισμούς και αίσθημα αντεκδίκησης για την εξάμηνη φυλάκιση των 2 Ελλήνων αξιωματικών. Πρόκειται για διαφορά όντως σε πολλά επίπεδα.
Γ.Δ.


Με τη γνωστή μέθοδο
Αναγνώστης της εφημερίδας επικοινώνησε μαζί μας για να μας εκφράσει τη λύπη του για την άθλια κατάσταση του προαύλιου χώρου του Νοσοκομείου και ιδιαίτερα για τα πλατάνια που βρίσκονται εκεί και είναι κατάξερα. Διατύπωσε μάλιστα την απορία: «μα δεν υπάρχει ένας κηπουρός να ρίξει λίγο νερό; Κρίμα είναι».
Εμείς από την πλευρά μας τον ενημερώσαμε ότι όχι ένας, αλλά δεκάδες κηπουροί έχουν προσληφθεί τα τελευταία χρόνια στο Νοσοκομείο Ξάνθης. Όμως αφού διοριστούν ως κηπουροί, καθαριστές, τραπεζοκόμοι κλπ, μετά από λίγο καιρό, με τη γνωστή, διαχρονική και υπερκομματική μέθοδο, βρίσκουν κάποιο «μπάρμπα» και σύντομα αποσπώνται σε άλλες υπηρεσίες.
Το φαινόμενο δεν είναι βέβαια σημερινό, αλλά συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς έως και σήμερα, με ακραίο παράδειγμα την υπουργό Μακεδονίας-Θράκης που προσελήφθη ως καθαρίστρια και βρέθηκε αμέσως με απόσπαση στο περίπτερο τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, για να φτάσει με εντυπωσιακά άλματα της καριέρας της μέχρι την καρέκλα του υπουργείου!


35 περισσότερα παιδιά από πέρσι στο Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ξάνθης
Ξεκίνησε χθες η νέα σχολική χρονιά και όπως μάθαμε στο Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ξάνθης εγγράφηκαν για να φοιτήσουν 35 περισσότερα από πέρσι φτάνοντας τα 210 παιδιά. Πρόκειται για εντυπωσιακή αύξηση που βέβαια οφείλεται στην αποδοχή που έχει η δράση του παράλληλα με τις επιτυχίες του. Να σημειώσουμε ότι το κτιριακό θέμα ξεπεράστηκε με την παραχώρηση του πρώην κοινοτικού καταστήματος της Διομήδειας που προστέθηκε στο σχολείο, όπου και θα στεγαστούν νέα τμήματα. Σ’ ότι αφορά το ζήτημα της ανέγερσης νέου σχολείου οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τοπικό ρυμοτομικό έχει πάρει την υπογραφή του υπουργείου και βρίσκεται στο ΣτΕ για έλεγχο. Μετά θα βγει ΦΕΚ και θα ανοίξει ο δρόμος για τις μελέτες.
Μ.Ξ.


Ελπίδες και προσδοκίες στον Γιαννακίδη
Στο νέο Ξανθιώτη υφυπουργό Ανάπτυξης εναποθέτει τις ελπίδες του ο δήμαρχος Αβδήρων προκειμένου να γίνει δεκτό το αίτημα του δήμου Αβδήρων για παραχώρηση των Λουτρών της Ποταμιάς στο Δήμο ώστε να μπορέσει να τα δημοπρατήσει σε ιδιώτη. Τόσα χρόνια περιμένει ο κ. Τσιτιρίδης την ΕΤΑΔ να του απαντήσουν αλλά μάταια… Για το λόγο αυτό θα τον επισκεφτεί στο υπουργείο την επόμενη εβδομάδα μαζί με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Αβδήρων κ. Νίκο Χατζόπουλο γιατί επιπλέον θέλουν να υποβάλλουν στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» ένα έργο ύδρευσης με αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού του δήμου Αβδήρων. Ένα μεγάλο έργο προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ αλλά πολύ αναγκαίο για τον δήμο.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…