Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ποδηλατοδρομία για την εθελοντική αιμοδοσία

Ποδηλατοδρομία για την εθελοντική αιμοδοσία

0

Ποδηλάτες του συλλόγου Αιμοδοτών Αιτωλοακαρνανίας διασχίζουν 40 πόλεις φέρνοντας το μήνυμα της ευαισθητοποίησης για την αιμοδοσία

 

 

Υποδοχή στην Ξάνθη από τον δήμαρχο και 3 αντιδημάρχους – Αιμοδοσία διοργάνωσε το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης

 

Το μήνυμα της ευαισθητοποίησης στην εθελοντική αιμοδοσία μετέφεραν στην Ξάνθη το μεσημέρι της Τρίτης 11 Σεπτεμβρίου 10 ποδηλάτες μέλη του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος του νομού Αιτωλοακαρνανίας που υλοποιούν τη δράση, διασχίζοντας 40 πόλεις της ηπειρωτικής χώρας. Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν τον πρωί από την Αλεξανδρούπολη και αφού διασχίσουν 1200 χιλιόμετρα θα καταλήξουν στην Αθήνα.

Υποδοχή στην Ξάνθη από τον δήμαρχο και 3 αντιδημάρχους

Στην Ξάνθη η πομπή έφτασε στις 3.15 το μεσημέρι και τους υποδέχτηκε ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Χ. Δημαρχόπουλος, ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Θ. Ηλιάδης, Κοινωνικής Πρόνοιας Σ. Ιγιαννίδης και Αθλητισμού Δ. Παρτσαλίδου. Τους συνεχάρησαν για την πρωτοβουλία και τους προσέφεραν νερό, χυμούς και σάντουιτς. Ο πρόεδρος του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος του νομού Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Μαμασούλας, δήλωσε στο «Ε» «Καταθέσαμε μία πρόταση πριν από αρκετό καιρό στο Εθνικό Κέντρο αιμοδοσίας για την διάδοση της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Αυτή ή πρόταση ήταν να διασχίσουμε σχεδόν όλη την ηπειρωτική μας χώρα με ποδήλατα δίνοντας το έναυσμα στο κοινό να στηρίξει την Εθελοντική αιμοδοσία. Θα μοιράσουμε κάποιες κορδέλες στα μικρά παιδιά και σ’ όσους βρίσκονται εδώ με προτροπή να πάνε στο νοσοκομείο να δώσουν αίμα. Αυτός είναι και ο στόχος αυτής της εκδήλωσης γι αυτό λέγεται «Κόκκινη κλωστή με την ζωή δεμένη». Ξεκινήσαμε σήμερα το πρωί από την Αλεξανδρούπολη και θα καταλήξουμε το βράδυ στις 8 η ώρα στην Δράμα». Ο κ. Μαμασούλας γνώριζε το σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ», λέγοντας μάλιστα ότι είναι ο πρώτος σύλλογος που ιδρύθηκε στην χώρα και ο μεγαλύτερος και ότι η Ξάνθη έχει κουλτούρα στην Εθελοντική Αιμοδοσία.

Αιμοδοσία διοργάνωσε το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης

Να σημειώσουμε ότι χθες παράλληλα, το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία στο φουαγιέ του Δημοτικού Αμφιθεάτρου και ώρες από 14:00 έως 18:30. Οι δράσεις ευαισθητοποίησης στοχεύουν στην προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών, προτρέποντάς τους να γίνουν συστηματικοί αιμοδότες. Στη χώρα μας τις περισσότερες φορές τα αποθέματα αίματος δεν είναι επαρκή και μόνο η ύπαρξη ικανού αριθμού συνειδητοποιημένων πολιτών μπορεί να εξασφαλίσει επάρκεια αίματος τόσο σε κανονικές όσο και σε έκτακτες συνθήκες.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…