Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κριθαράκι με Σπανάκι και γιαούρτι

Κριθαράκι με Σπανάκι και γιαούρτι

0

-250 g. κριθαράκι

-150 g. σπανάκι

-100 g. σέσκουλα

-1 πράσο

-2 φρέσκα κρεμμυδάκια

-1 κρεμμύδι ξερό

-1 μικρό ματσάκι μυρώνια

-2-3 κουταλιές της σούπας άνηθο

-1100 ml. ζεστό ζωμό λαχανικών

-150 g. γιαούρτι στραγγιστό

-250 g. γραβιέρα Κρήτης

-Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

-Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

-Ελαιόλαδο

-Αλάτι

Πλένουμε το σπανάκι και το χοντροκόβουμε, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια  και το πράσο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με 30 ml. ελαιόλαδο, σε βαθύ και ευρύχωρο τηγάνι, για περίπου 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το πράσο και τα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε για λίγο ακόμη και προσθέτουμε το ζωμό ¼ από το ζεστό ζωμό, αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά.

Προσθέτουμε το σπανάκι, τα σέσκουλα, τα μυρωδικά,  πιπέρι και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε συχνά, προσθέτοντας σταδιακά το ζωμό μέχρι να βράσει το κριθαράκι, θα πρέπει να είναι σπυρωτό αλλά όχι στεγνό.

Αποσύρουμε, προσθέτουμε το γιαούρτι, λίγο ελαιόλαδο, τη γραβιέρα τριμμένη και μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με επιπλέον γιαούρτι και γραβιέρα.

Αν θέλουμε μπορούμε να τελειώσουμε το φαγητό στο φούρνο, μεταφέροντάς το σε πυρίμαχο σκεύος, αφού προσθέτουμε επιπλέον γραβιέρα και λίγη φρυγανιά, ψήνουμε στους 180ο C για 10 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…