Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Αμπελοφάσουλα σαλάτα με βλίτα και αυγά

Αμπελοφάσουλα σαλάτα με βλίτα και αυγά

0

-1 κιλό κορφές από βλίτα, πλυμένες

-½ κιλό αμπελοφάσουλα

-3-4 πατάτες καθαρισμένες, σε μεγάλα κομμάτια

-2 κουτ. σούπας κάππαρη

-3 αβγά βρασμένα σφιχτά

Για τη σως

-1 κρόκο αβγού

-1 κουτ. σούπας μουστάρδα

-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

-1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

-1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

-40ml ξίδι

-αλάτι

Ετοιμάζετε τα λαχανικά: Μέσα σε μια κατσαρόλα βράζετε σε αλατισμένο νερό τα βλίτα. Βράζετε ξεχωριστά τα αμπελοφάσουλα και τις πατάτες.

Κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες ή σε κύβους και ανακατεύετε όλα τα βρασμένα χόρτα και λαχανικά μαζί σε μια σαλατιέρα. Προσθέτετε την κάππαρη, τους κρόκους των βρασμένων αβγών περασμένους από σήτα και τα ασπράδια τους ψιλοκομμένα.

Φτιάχνετε τη βινεγκρέτ: Χτυπάτε στο μπλέντερ τον κρόκο αβγού με τη μουστάρδα, το σκόρδο, τη ζάχαρη και αλάτι. Προσθέτετε και το ελαιόλαδο λίγο λίγo εναλλάξ με το ξίδι, μέχρι να πάρετε μια αραιή σάλτσα. Αν χρειαστεί, ρίχνετε λίγο ακόμα λάδι και δοκιμάζετε για ξίδι. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και τη σερβίρετε χλιαρή ή ελαφρώς ζεστή.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μαλακά μπισκότα βρώμης με μήλο

Για 20 μπισκότα: 300 γρ. νιφάδες βρώμης 2 κ.γ. κανέλα ¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο ½ κ.γ. μ…