Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κοινωνικό έργο από το Δ’ ΣΣ και μετά τα Μνημόνια

Κοινωνικό έργο από το Δ’ ΣΣ και μετά τα Μνημόνια

0

Την Ξάνθη και το Δ’ Σώμα Στρατού επισκέφθηκε ο νέος αν. υπουργός Εθνικής Άμυνας συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΣ Α. Στεφανή. Υποδοχή και παρουσίαση από το Διοικητή Γ. Καμπά

Π. Ρήγας: «Το κοινωνικό έργο του Στρατού βοηθάει στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας»-Ικανοποίηση για την αρτιότητα και ετοιμότητα των επιχειρησιακών σχεδιασμών

Την έμφαση, αλλά και τη δέσμευση της κυβέρνησης στην υποστήριξη της Κοινωνικής Προσφοράς του Στρατού μετέφερε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Ρήγας, κατά την επίσκεψή του στην Ξάνθη και το Δ’ Σώμα Στρατού το πρωί της Παρασκευής.

Αναμνηστική φωτογραφία στο Δ’ Σώμα

Ο κ. Ρήγας συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή επισκέφθηκε την έδρα του Δ’ Σώματος Στρατού, όπου τους υποδέχθηκε ο Διοικητής, αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς. Στην αίθουσα επιχειρήσεων πολυμελές κλιμάκιο στελεχών πραγματοποίησε μία συνολική παρουσίαση προκειμένου να ενημερώσει τον κυβερνητικό αξιωματούχο. Στη συνέχεια, ο κ. Καμπάς του πρόσφερε αναμνηστικό δώρο με τους σχηματισμούς του Δ’ ΣΣ, ενώ δώρα έλαβε και ο ίδιος από τον αν. υπουργό. Στο Δ’ ΣΣ παραβρέθηκαν για την επίσκεψη του αν. υπουργού οι βουλευτές Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Γρηγόρης Στογιαννίδης, καθώς και ο γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Σωτήρης Αλεξίου.

Στο πλαίσιο της γνωριμίας του με τη δυναμική και τις δράσεις του Δ’ ΣΣ και με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Ρήγας επισκέφθηκε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας-παράρτημα Ξάνθης (πρώην Ψυχολογικό), όπου επιθεώρησε τις εργασίες επέκτασης που πραγματοποιούνται με μέριμνα του στρατού. Εκεί έλαβε δώρα και κεράσματα από τη διευθύντρια κ. Τέη και τους χαμογελαστούς μαθητές που επιμελήθηκαν μόνοι τους τα δώρα.

Οι κύριοι Ρήγας και Στεφανής επισκέφθηκαν στη συνέχεια το στρατόπεδο «Τριανταφυλλίδη» στο Πετροχώρι όπου ο αν. υπουργός παρακολούθησε άσκηση βολής από τα Τεθωρακισμένα και στη συνέχεια πραγματοποίησε ομιλία στους αξιωματικούς στο ΚΨΜ.

Ο κ. Ρήγας κατά την επίσκεψή του στην έδρα του Δ’ ΣΣ κλήθηκε να συμπληρώσει και το βιβλίο αφιερώσεων του Σώματος, όπου έγραψε « Με βαθιά εκτίμηση προς το έργο του Δ’ Σώματος Στρατού εκφράζω τις ειλικρινείς ευχές μου για τη συνέχισή του. Στέκομαι στην ιδιαίτερη συνεισφορά του στο κοινωνικό σύνολο της περιοχής της Θράκης».

Προτεραιότητα για την περιοχή η ειρήνη και η οικονομική ανάπτυξη

Επίσκεψη στο Ψυχολογικό. Ρήγας και Στεφανής έλαβαν δώρα και κεράσματα από τους μαθητές του ΚΚΠ

Στις δηλώσεις που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ ο αν. υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αρτιότητα και ετοιμότητα των επιχειρησιακών σχεδιασμών του Δ’ ΣΣ, ενώ υπογράμμισε τις θετικότατες εντυπώσεις που έλαβε για τις δράσεις κοινωνικής προσφοράς που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία και μέριμνα του κ. Καμπά.

«Επισκέπτομαι με την ανάληψη των καθηκόντων μου, το Γ΄ Σώμα Στρατού και το Δ΄ Σώμα Στρατού,  τα επιχειρησιακά σώματα των ενόπλων μας δυνάμεων . Είναι εξαιρετική η ενημέρωση που μου έχει γίνει και θεωρώ ότι μας τιμά, τιμά τον Αρχηγό του ΓΕΣ και τους δύο αρχηγούς των δύο σωμάτων τον κ. Καμπά και τον κ. Μπίκο, ο τρόπος με τον οποίο υλοποιούν, αυτή τη στιγμή, τις αποφάσεις  της πολιτικής ηγεσίας», ανέφερε ο κ. Ρήγας, επισημαίνοντας ότι ενημερώθηκε για την μεγάλη κοινωνική προσφορά την οποία θεωρεί ιδιαιτέρως σημαντική, «καθώς βοηθάει στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στην περιοχή».

Ο κ. Ρήγας τόνισε ότι «οι ένοπλες δυνάμεις και στην περίοδο της κρίσης  στήριξαν την προσπάθεια που κάναμε για να βγούμε από το αδιέξοδο της επιτροπείας και των μνημονίων» και πρόσθεσε ότι η προσφορά του στρατού θα συνεχιστεί. Σημείωσε δε ότι «είναι κλειδί η ασφάλεια στην περιοχή,  σε μια περιοχή που για μας είναι προτεραιότητα η ειρήνη και η οικονομική ανάπτυξη».

Π. Ρήγας: Οι συντάξεις είναι στο πλαίσιο της μάχης που θα δώσουμε

«Στέκομαι στην ιδιαίτερη συνεισφορά του στο κοινωνικό σύνολο της περιοχής της Θράκης», έγραψε ο κ. Ρήγας στο βιβλίο αφιερώσεων

Σχετικά με την οικονομική στήριξη Ενόπλων Δυνάμεων και τις συντάξεις ο κ. Ρήγας ενημέρωσε ότι «θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό και μέσα στο πλαίσιο όλων των ανακοινώσεων νομίζω ότι θα είναι και  η υποστήριξη των Ελλήνων Στρατιωτικών. Τα μέτρα όλα αφορούν το σύνολο της κοινωνίας.  Εμείς επιστρέφουμε μετά την έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία, αυτό που με μεγάλη προσπάθεια στήριξε ο Ελληνικός λαός, επιστρέφουμε πίσω αυτό το οποίο καταφέραμε να έχουμε ως πλεόνασμα και επειδή η ανάπτυξη προχωράει με γοργούς ρυθμούς αυτή τη στιγμή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια νομίζω ότι θα έχουμε μια πολύ καλύτερη μέρα. Οι συντάξεις είναι μέσα στο πλαίσιο της μάχης που δώσαμε και θεωρούμε πια ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για περικοπές των συντάξεων. Η επόμενη ημέρα είναι τελείως διαφορετική Εμείς προχωράμε και μετά το πέρας της θητείας  θα κριθούμε όλοι και όλες».

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η ανάγκη ορθής και έγκαιρης πρόληψης στο επίκεντρο της διευρυμένης σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της ΑΜΘ

Ο περιφερειάρχης, κ. Τοψίδης προχώρησε σε επισημάνσεις για την αντιπυρική περίοδο ξεκινώντ…