Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Pancakes γεμιστά με πραλίνα

Pancakes γεμιστά με πραλίνα

0

10−12 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού με κακάο (200−240g)

-1¾ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (220g)

-2 κ.σ. ζάχαρη (15g)

-3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

-¼ κ.γλ. αλάτι

-1 μεγάλο αυγό, χωρισμένο

-1¼ κούπας γάλα (300ml)

-2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο & χλιαρό (30ml)

-+ 1 κ.γλ. βούτυρο ή λάδι για το τηγάνι

1 μπανάνα κομμένη σε φέτες ή φράουλες (προαιρετικά)

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι που να χωράει στην κατάψυξη. Βάζουμε 1½ κουταλιά της σούπας πραλίνα φουντουκιού και την απλώνουμε ώστε να σχηματιστεί ένας δίσκος με διάμετρο 6cm. Φτιάχνουμε άλλους 6 δίσκους και τους τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα περίπου.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα στεγνά υλικά και αναμειγνύουμε με ένα σύρμα χειρός. Σε ένα μικρότερο μπολ προσθέτουμε τον κρόκο (όχι το ασπράδι!) και το γάλα και χτυπάμε με το σύρμα να αναμειχθούν. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.  Προσθέτουμε το μείγμα των υγρών στο μπολ με τα στεγνά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας και να μην υπάρχει αδιάλυτο αλεύρι. Ρίχνουμε το ασπράδι και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί στο μείγμα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά, πριν την χρησιμοποιήσουμε. Η ζύμη θα πρέπει να είναι παχύρρευστη, σχεδόν σαν ζύμη του κέικ.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αλείφουμε το τηγάνι με ελάχιστο λιωμένο βούτυρο. Βγάζουμε 3 παγωμένους δίσκους πραλίνας φουντουκιού από την κατάψυξη, ξεκολλώντας τους προσεκτικά από το χαρτί. Ρίχνουμε ¼ κούπας από τη ζύμη στο τηγάνι σχηματίζοντας κύκλο 7−8cm περίπου. Τοποθετούμε γρήγορα ένα δίσκο πραλίνας φουντουκιού στο κέντρο της ζύμης. Αμέσως ρίχνουμε λίγο λιγότερο από ¼ κούπας ζύμη και σκεπάζουμε το δίσκο της πραλίνας, απλώνοντας τη ζύμη με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Δεν καθυστερούμε πριν η πραλίνα αρχίσει να λιώνει. Ψήνουμε κι απ’τις δυο μεριές. Σερβίρουμε ζεστά, γαρνίροντας με κομμένες φέτες μπανάνας ή φράουλας.

  • Φοκάτσια με μαύρα σταφύλια

    για την ζύμη 350 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 185 ml. χλιαρό νερό 6 gr. μαγιά στιγμής 1…
  • Τάρτα με Μπέικον και Σύκα

    6 φύλλα κρούστας ή Βηρυτού 150 γρ. βούτυρο αγελάδος 1 κ.σ. ελαιόλαδο 2 μεγάλα κρεμμύδια σε…
  • Κέικ με σύκα και καρύδια

    -350 γρ. αλεύρι φουσκώνει μόνο του -150 γρ. ηλιέλαιο -220 γρ. ζάχαρη -3 αυγά -160 γρ. γάλα…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Φοκάτσια με μαύρα σταφύλια

    για την ζύμη 350 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 185 ml. χλιαρό νερό 6 gr. μαγιά στιγμής 1…
  • Μπρόκολο τηγανητό με σάλτσα γιαουρτιού

    -700 γρ. μπουκετάκια μπρόκολου (χωρισμένα) -330 ml μπίρα -2/3 φλιτζανιού κεφαλογραβιέρα τρ…
  • Τάρτα με Μπέικον και Σύκα

    6 φύλλα κρούστας ή Βηρυτού 150 γρ. βούτυρο αγελάδος 1 κ.σ. ελαιόλαδο 2 μεγάλα κρεμμύδια σε…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φοκάτσια με μαύρα σταφύλια

για την ζύμη 350 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 185 ml. χλιαρό νερό 6 gr. μαγιά στιγμής 1…