1 κιλό κολιό
300 γρ. γαλέτα
1 πορτοκάλι
λίγο κουρκουμά
λίγο θαλασσινό αλάτι
λίγο αλεύρι
500 γρ. αλμύρα (ή γλιστρίδα)
1 κρεμμύδι φρέσκο
80 γρ. αμύγδαλο ψίχα
λίγο λάδι
λίγο λεμόνι
Ανακατεύουμε τη γαλέτα με τον κουρκουμά και αρκετό ξύσμα πορτοκάλι. Φιλετάρουμε τον κολιό και τον παστώνουμε για 10΄ με χοντρό αλάτι. Στη συνέχεια τον ξεπλένουμε. Φτιάχνουμε χυλό με λίγο αλεύρι και νερό, βουτάμε τα φιλέτα του κολιού στον χυλό, μονάχα από την πλευρά του δέρματος, και μετά τον πανάρουμε στην γαλέτα. Ζεματίζουμε την αλμύρα και την κρυώνουμε αμέσως μετά. Φτιάχνουμε σαλάτα με λίγο λάδι, λίγο λεμόνι, φρέσκο κρεμμύδι, σπασμένο και καψαλισμένο αμύγδαλο και ψίχα πορτοκαλιού. Τηγανίζουμε τον κολιό μόνο από την πλευρά του δέρματος, εκεί δηλαδή που είναι παναρισμένος, με λίγο ελαιόλαδο, έτσι ώστε να είναι ο μισός τηγανισμένος και ο μισός παναρισμένος. Σερβίρουμε τον κολιό πάνω στη σαλάτα.